U susret godišnjici Olimpijade - dodjela kaciga i smart satova za “našu djecu”

GS
Dodjela kaciga i smart satova za “našu djecu”
Foto: OC "Jahorina" | Dodjela kaciga i smart satova za “našu djecu”

JAHORINA - Olimpijski bar na vrhu Jahorine još jednom je bio mjesto beskrajne zabave najmlađih posjetilaca ove planine, koji su zajedno sa svojim roditeljima, braćom i sestrama radosno stigli na zvaničnu dodjelu kaciga iz akcije „Hiljadu kaciga za našu djecu“, te dodjelu smart satova.

Dodatni povod okupljanju okupljanju u ovom restoran-baru na 1.879 metara nadmorske visine bilo je i obilježavanje današnje godišnjice Zimskih Olimpijskih igara.

Zvaničnoj dodjeli kaciga iz akcije „Hiljadu kaciga za našu djecu“, te dodjeli smart satova, prethodila je konferencija za medije, na kojoj je govorio direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić.

- Vidjevši dosadašnji uspjeh akcije “Hiljadu skija za našu djecu”, odlučio sam da dam sve od sebe da kompletiram njihovu skijašku opremu, ali i akcenat stavim na najbitniji dio iste, a to je kaciga. Kao roditelju, posljednja stvar o kojoj sam želio da razmišljam nakon što moja djeca odu na skijanje jeste njihova bezbjednost. Želio sam samo da uživaju u ljepoti ovog sporta i zdravom planinskom vazduhu, bez bojazni da će se povrijediti, i zbog toga sam uvijek prioritet davao kacigi. To želim za svu djecu, ali i roditelje. Akcijom kao što je “Hiljadu kaciga za našu djecu” podsvjesno ćemo probuditi i svijest kod djece o opreznijem ponašanju na stazama, te napraviti jednu tradiciju koju će oni prenijeti na svoju djecu jednoga dana, kada ćemo, vjerujem, svi kacigu smatrati dijelom opreme bez kojeg se ne izlazi na stazu – naglasio je Ljevnaić.

Kacige su dodijeljene za 50, a smart satovi za 20 prisutnih mališana za koje je upiličeno druženje, te upoznavanje uz zakusku.

-Dok govorimo o sjajnim akcijama koje će najmlađe posjetioce Jahorine približiti planini, na njenim stazama sada uživa ogroman broj posjetilaca, koji su stigli kako bi se još jednom uvjerili zašto je Jahorina broj jedan zimska destinacija u jugoistočnoj Evropi. Danas bilježimo 45. dan skijanja na Jahorini, u toku kojih je na našoj planini skijalo više od 104.000 skijaša dok je zabilježen broj prolaza dostigao gotovo 717.000. Do sada je ostvareno 49 odsto od prometa za isti period prethodne zimske sezone. Na ovoj olimpijskoj planini trenutna visina sniježnog pokrivača je 115 centimetara – naglasio je Ljevnaić.

Dodao je da su ski staze sjajno uređene, a skijaši i borderi uživaju u potpunom kapacitetu ovog ski centra.

-Sve instalacije vertikalnog transporta su u pogonu, uključujući i dva nova lifta, sidro Prača i lift Oštra Glava. Meteorolozi u narednim danima najavljuju sjajne uslove za boravak na planini i to baš u dane kada je prije 39 godina na jahorinskim stazama održana Olimpijada – istakao ej Ljevnaić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana