У септембру произвођачке цијене више за 0,3 одсто

Срна
У септембру произвођачке цијене више за 0,3 одсто

САРАЈЕВО - Произвођачке цијене индустријских производа за укупну индустрију БиХ у септембру више су за 0,3 одсто у односу на август, док су ниже за један одсто у односу на исти мјесец прошле године.

У септембру, у поређењу са претходним мјесецом, произвођачке цијене индустријских производа на домаћем тржишту забиљежиле су раст од 0,3 одсто, а у односу на септембар прошле године ниже су за 0,6 одсто, објавила је Агенција за статистику БиХ.

Произвођачке цијене индустријских производа на страном тржишту у септембру више су за 0,4 одсто у односу на августу, док су у односу на исти мјесец претходне године забиљежиле пад од 1,3 одсто.

У септембру, у поређењу са претходним мјесецом, произвођачке цијене индустријских производа су порасле у интермедијарним производима и капиталним производима за 0,4 одсто, те трајним потрошачким добрима за 0,2 одсто.

Произвођачке цијене у септембру ове, у односу на исти мјесец 2019. године, више су у капиталним производима за 0,7 одсто и трајним потрошачким добрима за 0,9 одсто, док је пад забиљежен у енергији за 0,2 одсто, те интермедијарним производима за два одсто.
 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана