У саобраћај пуштена санирана дионица регионалног пута у Пиперима

Srna
У саобраћај пуштена санирана дионица регионалног пута у Пиперима

ЛОПАРЕ - Министар саобраћаја и веза Републике Српске Ђорђе Поповић и вршилац дужности директора Јавног предузећа "Путеви Републике Српске" Ненад Нешић свечано су данас у Пиперима код Лопара пустили у саобраћај дионицу регионалног пута Мачковац-Пипери, на којој је санирано девет клизишта, а за шта је издвојено 400.000 КМ. Поповић је рекао да у општини Лопаре није добро стање у вези са путном мрежом, као и многим другим инфраструктурним пројектима, те да су у овом подручју неопходна улагања у рехабилитацију путне мреже.

Он је рекао да је предузеће "Путеви Републике Српске", уз подршку ресорног министарства, санирало овај пут који је оштећен због клизишта и поплава 2014. године и додатно је оштетио и онако лошу инфраструктуру.

Поповић је оцијенио да предузеће "Путеви Републике Српске" реагује тамо гдје је најнеопходније и изналази значајна средстства како би санирало посљедице поплава, те редовно одржавало регионалне и магистралне путеве.

"На почетку дионице пута Мачковац-Пипери и даље су постоје посљедице поплава и клизишта из 2014. године и неопходна су додатна улагања да се би грађанима мајевичког краја живот учинио лакшим када је ријеч о комуникацији", рекао је Поповић новинарима.

Он је најавио да ће у наредном периоду "Путеви Републике Српске" и Министарство саобраћаја и везе "имати сензибилитета за потребе грађана овог подручја".

"Овде је санирано девет клизишта, а највећи и најзахтјевнији је пут Мачковац-Пипери који смо завршили на радост мјештана овог краја", додао је Поповић.

Нешић је рекао да је извршилац радова било предузеће "Бијељина пут", док је средства у износу од 400.000 КМ обезбиједило предузећа "Путеви Републике Српске".

Он каже да су санацијом овог пута грађани овог краја добили модернију у безбједнију саобраћајницу.

"Наставићемо да радимо истим темпом и да санирамо сва клизишта у Републици Српској", рекао је Нешић и најавио даљу рехабилитацију пута Требиње-Љубиње, па даље Љубиње према ентитетској линији, као и пут Милићи-Власеница и Добој-Шешлије-Модрича.

Када је ријеч о Бијељини и Угљевику, рекао је Нешић, биће урађена пасарела, пут Вршани-Бијељина и обилазница око Угљевика.

Он је навео да је предузеће "Путеви Републике Српске" добило позитиван ревизорски извјештај након 11 година, у коме се јасно каже да су сва средства утрошена у складу са законом.

Један од иницијатора пројекта санације пута Мачковац-Пипери и доскорашњи замјеник начелника Лопара Срећко Илић захвалио је "Путевима Републике Српске" и ресорном министарству на успјешно завршеном пројекту на радост грађана овог дијела мајевичке општине.

"Успостављена је боља путна комуникација мјештана овог краја са центром општине, а што доприноси бољим условима живота", рекао је Илић новинарима.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана