Студенти у карантину хотела "Посавина" у Бањи Врућици добро и у добрим условима

Срна
Студенти у карантину хотела "Посавина" у Бањи Врућици добро и у добрим условима

ТЕСЛИЋ - Начелник Републичког штаба за ванредне ситуације Милан Новитовић изјавио је да су четири студента из Бијељине и по један из Гацка и Сребренице, који су смјештени у карантин хотела "Посавина" у Бањи Врућици након повратка из Њемачке, доброг стања и да бораве у добрим условима.

Новитовић је, након што је обишао карантин, објаснио да је ријеч о студентима који редовно похађају факултете у Источном Новом Сарајеву и Бијељини, а у оквиру студентске размјене били су у Њемачкој.

Он је истакао да је све трошкове смјештаја студената током 14 дана преузео директор Здравствено-туристичко центра "Бања Врућица" Драган Богданић, иако су из Републичког штаба за ванредне ситуације инсистирали да они плате.

- Захваљујући разумијевању Богданића, ангажовању предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић и српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, студенти су мимо стандардне процедуре смјештени у овај објекат - изјавио је Новитовић.

 

Новитовић је рекао новинарима да су ови студенти били дио групе од 69 студената који су се вратили из Њемачке и да су на граничном прелазу Градишка ушли у Републику Српску, гдје су провели 24 часа у граничном карантину.

Он је навео да је по доласку у БиХ шест студената из Српске премјештено у хотел "Посавина" у Здравствено туристички центар "Бања Врућица" код Теслића, а 62 студента из Федерације БиХ су пребачена у хотел "Тузла" у том граду.

Директор Здравствено - туристичког центра "Бања Врућица" Драган Богданић је истакао да се је без устезања прихватио студенте у хотел "Посавина", у којем је тренутно смјештено још 70 лица.

- Размишљао сам да су им овдје најбољи услови и ја им желим угодан боравак - изјавио је Богданић, те додао како је током разговора стекао утисак да им боравак не пада тешко јер је ријеч о младим и образованим лицима свјесним тренутне ситуације.

Богданић је истакао да смјештај, подршка и исхрана корисника карантина иде на рачун "Бање Врућице", а да ће Општинска управа Теслића сносити дио трошкова хране, док здравствени преглед и надзор пружа локални Дом здравља.

Директор Дома здравља "Свети Сава" Срђан Даниловић каже да су сви студенти доброг здравственог стања, прегледао их је доктор и под сталним су здравственим надзором, као и осталих 70 корисника карантина.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана