Стање на путевима: Коловоз клизав, видљивост смањена

Срна
Стање на путевима: Коловоз клизав, видљивост смањена

БАЊАЛУКА- Ауто-мото савез Републике Српске упозорио је јутрос возаче на клизав коловоз и смањену видљивост због магле на већини путних права.

Из АМС-а наводе да је до 18. новембра због радова потпуно обустављен саобраћај за сва возила на дионици магистралног пута Драксенић-Врбашка. Алтернативни правац за путничка возила је путни правац Градишка-Подградци-Јабланица-Сјеверовци-Божићи-Козарска Дубица, а за теретна возила Градишка-Бањалука-Приједор-Козарска Дубица.

Забрана се неће односити на возила којима се врши достава на територији гдје се изводе радови, за возила локалног становништва као и на возила хитних служби.

Због минирања стијенског материјала саобраћај се данас обуставља и на дионици пута од Шипова ка Купресу (Новом селу) од 11.30 до 14.30 часова.

До повремене обуставе због радова долазиће и на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Шћепан Поље од осам до 16 часова.

Због санационих радова на магистралном путу Рача-Бијељина, у рејону Раче, саобраћај се од седам до 17 часова одвија наизмјенично, једном траком.

Измјене због радова су актуелне на магистралним путевима Козарска Дубица-Драксенић-граница са Хрватском (Јасеновац), Брчко-Бијељина, на дијелу који пролази поред ријеке Саве, у рејону Гредица и Сандића, Котор Варош-Ободник, Бањалука (Рударска)Стари Мајдан, Градишка-Нова Топола, у тунелима Каловита брда (Љубогошта-Пале), Чељиговићи (Лапишница-Љубогошта) и Угар (Црна Ријека-ентитетска граница).

Због извођења деминерских радова повремене обуставе су на дионицама магистралних путева Брод-Оџак (мјесто Клакар Доњи), Дервента-Подновље (Горњи Божинци) и у Војковићима, у Улици Друге сарајевске бригаде-Крупац (Улица Равногорска).

Радови се изводе и на регионалним путним правцима Шипово-граница са ФБиХ, Тедин Хан-граница са ФБиХ, Мраковица-Градишка, а због активираних клизишта, возила наизмјенично пролазе регионалним путем Укрина-Горња Вијака.

Дионицама којима се креће вангабаритни превоз савјетује се опрезнија вожња и да учесници у саобраћаја поштују упутства овлаштених лица из пратње.

У ФБиХ вечерас неће бити обустава саобраћаја у тунелу Црнаја (Коњиц-Јабланица), па ће се саобраћати једном траком-наизмјеничним пропуштањем возила.

Због радова на дионици ауто-пута Какањ-Високо преко моста у насељу Добриње и Подлугови-Сарајево сјевер саобраћа се двосмјерно, супротном траком од зоне радова.

На путу Тузла-Калесија због радова у тунелу Чакловићи и даље се у вечерњим часовима обуставља саобраћај, а возила преусмјеравају на алтернативне правце, за путничка из смјера Тузле кроз тунел, а из смјера Калесије обилазницом око тунела. Теретна возила се и током дана усмјеравају на пут преко Дубрава.

Успорено, због радова, саобраћа се на путним правцима Доњи Вакуф-Јајце (Скела), Немила-Жепче (Доња Голубиња), Груде-Љубушки (на излазу из Груда), Столац-Хутово (у мјесту Церовица)и Грачаница-Срнице Доње.

Када је ријеч о граничним прелазима, јутрос нема дужих задржавања.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана