Станивуковић пријавио УКЦ због кисеоника, Ђајић му поручује да неосновано шири панику

Агенције
Foto: Д. Поздеровић

БАЊАЛУКА- Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић данас је новинарима пред зградом бањалучког Окружног јавног тужилаштва рекао да је поднио кривичне пријаве због, како је рекао, испоручивања Универзитетском клиничком центру (УКЦ) Републике Српске кисеоника „који није прошао контроле и испоручује га фирма која има дозволу за увоз само техничког, а не и медицинског кисеоника“.

Генерални директор УКЦ-а Владо Ђајић на то је поручио да Станивуковић плаши пацијенте и шири панику те да су овакве оптужбе за тужбу.

Станивуковић је рекао да је поднио кривичне пријаве против Ђајића,  министра здравља и социјалне заштите Српске Алена Шеранића,  директора фирме „ТГТ“ Станислава Чађе и главног републичког здравственог инспектор Милице Матијевић.

Станивуковић тврди  да има доказе да кисеоник испоручује фирма „ТГТ Техногас“ из Лакташа која „није регистрована за унутрашњи промет лијекова“.
-Медицински кисеоник јесте лијек, али ова фирма није регистрована за промет лијекова. Ова фирма нема дозволу да ради са медицинским кисеоником - рекао је Станивуковић.

Станивуковић тврди и да је УКЦ исплатио 1,3 милиона КМ за испоруку техничког, а не медицинског кисеоника.

Он каже да су, према подацима које има, у овом случају почињена кривична дјела против здравља људи, против службене дужности и против правног саобраћаја.

-Одговорно тврдим да је кисеоник исправан и да је исти као и у остатку Европе - рекао је Ђајић.

Ђајић је додао да је Станивуковић једини, који никад није дошао у посјету УКЦ-у Српске.

Он је додао да пацијенти не треба да се брину, јер је кисеоник исправан.

Како је истакао, фирма која увози кисеоник има потврду да се бави набавком медицинског кисеоника.

Чађо је за „Независне“ рекао да нема коментар.

Станивуковић није данас предао Окружном јавном тужилаштву кривичне пријаве против бившег градоначелника, његових сарадника и других функционера Републике Српске, како је раније најавио. Рекао је да неће бити касно ако те кривичне пријаве преда сљедеће седмице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана