Сребреница и Братунац након 13 часова добили струју

Срна
Сребреница и Братунац након 13 часова добили струју

СРЕБРЕНИЦА - Вјетар и сњежне падавине изазвале су бројне кварове и оштећења на далеководној и нисконапонској мрежи на подручју Сребренице и Братунца и ове двије општине су без напајања електричном енергијом биле 13 часова.

Тек у 12.30 часова отклоњени су кварови и напајање електричном енергијом ове двије општине је нормализовано, али више села је још без струје.

Према информацијама добијеним у локалним електродистрибуцијама, дошло је до прекида жица и других оштећења на далеководима које је изазвао вјетра обарајући дрвеће на електро-мрежу.

Радници електродистрибуција безуспјешно су више пута у току дана покушавали укључити напон, али је одмах долазило до прекида и нестанка електричне енергије.

Телефонске и интернет везе такође су биле у прекиду, а друмски саобраћај одвија се отежано због велике количине воде на путевима у ове двије локалне заједнице.

Већина локалних путева у вишим дијеловима сребреничке општине била је непроходна и у току дана ради се на њиховом чишћењу према утврђеним приоритетима.

Путеви до неких брдских братуначких села били су јутрос непроходни, али су у току дана оспособљени за саобраћај.

Висина снијега у Сребреници је десет центиметара, али је у планинским дијеловима ове општине снијег достигао и 40 центиметара.

Снабдијевање водом у Братунцу и Сребреници је уредно.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана