Србија трајно брине о свим Србима, посебан печат је у Републици Српској

Srna
Foto: Srna

ИСТОЧНО САРАЈЕВО- Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић захвалио је министру без портфеља задуженом за координацију активности и мјера у области односа Србије са дијаспором Ђорђу Милићевићу за посјету Источном Сарајеву, истакавши да је данашњи сусрет био од немјерљивог значаја у погледу анализе социо-економске ситуације у Републици Српској, посебно из угла велике подршке Србије локалним заједницама у Српској.

"И ова посјета, као и све наше досадашње заједничке активности упућују на основну чињеницу - ми смо један народ који се међусобно воли, помаже и поштује", рекао је Ћосић новинарима након сусрета са Милићевићем којем су присуствовали и представници Срба из Федерације БиХ /ФБиХ/, као и представници удружења из Источног Сарајева.

Он је напоменуо да је рука подршке Србије увијек пружена према Републици Српској, и то су препознали сви њени грађани, као и грађани Источног Сарајева који су веома захвални на многобројним инфраструктурним пројектима.

"Ми у Републици Српској без Србије не можемо, и ова посјета је на одговарајући начин показатељ њене подршке у континуитету", рекао је Ћосић.

Према његовим ријечима, данашњи састанак био је идеална прилика да сви представници српских удружења и из ФБиХ и из Републике Српске изнесу своје проблеме и да на јединствен начин, заједно са представницима ресорног министарства из Србије пронађу најбоље модалитете за њихово цивилизовано рјешавање у складу са демократским стандардима.

Он је нагласио да је Милићевић обећао пуну подршку Србије свим рационалним и конкретним приједлозима и пројектима у Републици Српској.

Ћосић је рекао да локалне заједнице на подручју града, као и у Републици Српској сигурно неће пропустити прилику да искористе бенефите који им се нуде из званичног Београда.

"Подршка Србије је нешто што никада не смијемо заборавити, а најбољи примјер за то јесте изградња Источног Сарајева, збрињавање расељеног становништва, изградња индивидуалних стамбених објеката, релокација привредних субјеката", подсјетио је градоначелник Источног Сарајева.

Ћосић је прецизирао да је од 2017. године до данас Србија кроз три програма дала око 53 милиона евра општинама и градовима у Републици Српској и изразио увјерење да ће Србија наставити са овом позитивном праксом.

"Кад је ријеч о граду Источно Сарајево, око 2,5 милиона евра стигло је из Србије за развој нашег града, односно инфраструктуре у општинама које су у његовом саставу, на чему су наши суграђани веома захвални. Нама треба печат Србије у Источном Сарајеву и знак да Србија трајно брине о српском народу без обзира гдје Срби живе", рекао је Ћосић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана