Савез слијепих РС: Прехрамбено-хигијенске пакете добило 290 чланова

Срна
Савез слијепих РС: Прехрамбено-хигијенске пакете добило 290 чланова

БАЊАЛУКА - За 290 чланова Савеза слијепих Републике Српске обезбијеђени су прехрамбено-хигијенски пакети, захваљујући помоћи Владе Српске у вриједности од 25.000 КМ за ублажавање посљедица вируса корона.

Пакети, који садрже 20 артикала, су вриједности 70 КМ, саопштено је из Савеза слијепих Српске.

“Активности у вези са реализацијом програма подршке обављене су током маја. Овим видом помоћи и подршке обухваћено је 15 одсто чланства Савеза слијепих”, истакао је предсједник Савеза слијепих Републике Српске Бранко Сузић.

Према његовим ријечима, набавка и дистрибуција прехрамбено-хигијенских пакета обављена је у сарадњи са 21 локалним удружењем и организацијом слијепих и слабовидих који су чланице Савеза слијепих.

“Савез слијепих изражава захвалност Влади Републике Српске у име 290 слијепих и слабовидих лица, њихових породица и 21 локалне организације слијепих којима је пружена помоћ и подршка с циљем ублажавања посљедица епидемије вируса корона”, навео је Сузић.

У саопштењу се наводи да се Савез слијепих Републике Српске обратио се Влади Српске са захтјевом за помоћ и подршку слијепим и слабовидим лицима која се налазе у стању социјалне потребе, а Влада је одобрила 25.000 КМ за ублажавање посљедица вируса корона.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана