Savez slijepih RS: Prehrambeno-higijenske pakete dobilo 290 članova

Srna
Savez slijepih RS: Prehrambeno-higijenske pakete dobilo 290 članova

BANjALUKA - Za 290 članova Saveza slijepih Republike Srpske obezbijeđeni su prehrambeno-higijenski paketi, zahvaljujući pomoći Vlade Srpske u vrijednosti od 25.000 KM za ublažavanje posljedica virusa korona.

Paketi, koji sadrže 20 artikala, su vrijednosti 70 KM, saopšteno je iz Saveza slijepih Srpske.

“Aktivnosti u vezi sa realizacijom programa podrške obavljene su tokom maja. Ovim vidom pomoći i podrške obuhvaćeno je 15 odsto članstva Saveza slijepih”, istakao je predsjednik Saveza slijepih Republike Srpske Branko Suzić.

Prema njegovim riječima, nabavka i distribucija prehrambeno-higijenskih paketa obavljena je u saradnji sa 21 lokalnim udruženjem i organizacijom slijepih i slabovidih koji su članice Saveza slijepih.

“Savez slijepih izražava zahvalnost Vladi Republike Srpske u ime 290 slijepih i slabovidih lica, njihovih porodica i 21 lokalne organizacije slijepih kojima je pružena pomoć i podrška s ciljem ublažavanja posljedica epidemije virusa korona”, naveo je Suzić.

U saopštenju se navodi da se Savez slijepih Republike Srpske obratio se Vladi Srpske sa zahtjevom za pomoć i podršku slijepim i slabovidim licima koja se nalaze u stanju socijalne potrebe, a Vlada je odobrila 25.000 KM za ublažavanje posljedica virusa korona.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana