Приједлог да епидемиолошке мјере буду продужене још 14 дана

Срна
Foto: ИЛУСТРАЦИЈА

САРАЈЕВО - Кризни штаб федералног Министарства здравства предложио је наставак продужења епидемиолошких мјера за наредних 14 дана, саопштено је из овог министарства.

Приједлог за продужење мјера биће упућен Влади Федерације БиХ (ФБиХ) на усвајање. Према подацима федералног Завода за јавно здравство, у протеклих седам дана забиљежен је раст свих индикатора, а највише броја ковид пацијената на респиратору, којих је 46, док је број смртних случајева 89.

Седмодневна инциденца на нивоу ФБиХ износи 139 случајева на 100.000 становника, а највиша инциденца забиљежена је у Кантону Сарајево 305, у Херцеговачко-неретванском кантону 288, и у Западнохерцеговачком кантону 144 случаја.

У ФБиХ на болничком лијечењу тренутно су 524 пацијента заражена вирусом корона, а према подацима достављеним Заводу, од укупног броја хоспитализованих, 37 особа је вакцинисано са обје дозе.

Кризни штаб федералног Министарства здравства напомиње да су владе кантона, односно кризни штабови кантоналних министарстава здравства дужни да доносе рестриктивније мјере уколико дође до погоршања епидемиолошке ситуације.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана