Премијерно одиграна представа “Мали принц”

Срна
Премијерно одиграна представа “Мали принц”

Бањалука - У Јеврејском културном центру “Арие Ливне” у Бањалуци вечерас је премијерно изведена представа “Мали принц” коју је приредила прва школе глуме за особе са Дауновим синдромом у Републици Српској.

У представи је учествовало шесторо особа са Дауновим синдромом, које је мјесец дана припремала глумица и редитељ Александра Спасојевић.

Спасојевићева је рекла новинарима да се нада да ће људи имати више осјећаја за све што раде у школи глуме за особе са Дауновим синдромом, коју организује бањалучки “Даун си центар”, те да ће их подржати.

Она је најавила да ће представа бити изведена и на Међународном инклузивном фестивалу “Арт зона за свакога”, који ће 10. септембра бити одржан у Зајечару.

Психотерапеут у “Даун си центру” Зоран Јелић рекао је да је пројекат отварања ове школе глуме рађен како би се срушиле баријере и предрасуде о особама са Дауновим синдромом.

Он је изразио наду да ће институције финансијске подржати ову школу како би све особе са Дауновим синдромом из Српске биле укључене у овај програм.

Јелић је рекао да је представа посвећена Арију Ливнеу, који из здравствених разглога није могао да дође, али је из Израела послао поруку подршке.

Он је најавио да ће 27. септембра у Здравственом туристичком центру “Бања Врућица” бити потписан уговор о међународној сарадњи са црногорским Даун центром.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана