Прегруписавања на которварошкој политичкој сцени: Демос остао без два одборника

ГС
Прегруписавања на которварошкој политичкој сцени: Демос остао без два одборника

КОТОР ВАРОШ - Два одборника у Скупштини општине Котор Варош напустила су Демос који је у предвечерје локалних избора остао са само једним представником у локалном парламенту.

Ненад Пезеровић прикључио се СНСД-у чији одборнички клуб сада броји пет чланова, док је Драган Мијић појачао СП који сада има три одборника.

Пезеровић ће на локалним изборима ићи у трку за нови мандат као представник СНСД-а који је објавио кандидатску листу на којој се налази и његово име. Мијић је појаснио да се на приступање СП-у одлучио због политике коју је водио Демос.

- Моје досадашње партијске колеге из Демоса су калкулисале, а врхунац је био када нису подржали кандидатуру Слободана Жупљанина за начелника општине Котор Варош. На овај начин пружам пуну подршку будућем начелнику и своје политичко дјеловање настављам у побједничкој екипи СП-а. Очекујем да ћу својим осмогодишњим одборничким искуством допринијети томе да СП оствари најбољи резултат до сада у Котор Варошу - рекао је Мијић.

Политика коју води Општински одбор Демоса Котор Варош, како кажу бивши чланови, "обила им се о главу" и довела их до тога да сада имају само једног одборника - Тамару Купрешак.

СП је кандидовала Слободана Жупљанина за начелника општине Котор Варош, а до сада је његову кандидатуру подржало пет партија - СНСД, ДНС, Уједињена Српска, НДП и Партија уједињених пензионера.

Противкандидат Жупљанину је актуелни начелник општине Зденко Сакан којег су подржали ПДП и СДС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана