Pregrupisavanja na kotorvaroškoj političkoj sceni: Demos ostao bez dva odbornika

GS
Pregrupisavanja na kotorvaroškoj političkoj sceni: Demos ostao bez dva odbornika

KOTOR VAROŠ - Dva odbornika u Skupštini opštine Kotor Varoš napustila su Demos koji je u predvečerje lokalnih izbora ostao sa samo jednim predstavnikom u lokalnom parlamentu.

Nenad Pezerović priključio se SNSD-u čiji odbornički klub sada broji pet članova, dok je Dragan Mijić pojačao SP koji sada ima tri odbornika.

Pezerović će na lokalnim izborima ići u trku za novi mandat kao predstavnik SNSD-a koji je objavio kandidatsku listu na kojoj se nalazi i njegovo ime. Mijić je pojasnio da se na pristupanje SP-u odlučio zbog politike koju je vodio Demos.

- Moje dosadašnje partijske kolege iz Demosa su kalkulisale, a vrhunac je bio kada nisu podržali kandidaturu Slobodana Župljanina za načelnika opštine Kotor Varoš. Na ovaj način pružam punu podršku budućem načelniku i svoje političko djelovanje nastavljam u pobjedničkoj ekipi SP-a. Očekujem da ću svojim osmogodišnjim odborničkim iskustvom doprinijeti tome da SP ostvari najbolji rezultat do sada u Kotor Varošu - rekao je Mijić.

Politika koju vodi Opštinski odbor Demosa Kotor Varoš, kako kažu bivši članovi, "obila im se o glavu" i dovela ih do toga da sada imaju samo jednog odbornika - Tamaru Kuprešak.

SP je kandidovala Slobodana Župljanina za načelnika opštine Kotor Varoš, a do sada je njegovu kandidaturu podržalo pet partija - SNSD, DNS, Ujedinjena Srpska, NDP i Partija ujedinjenih penzionera.

Protivkandidat Župljaninu je aktuelni načelnik opštine Zdenko Sakan kojeg su podržali PDP i SDS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana