Потписани уговори за изградњу путева вриједности 880.000 КМ

Срна
Потписани уговори за изградњу путева вриједности 880.000 КМ

ГРАДИШКА - У Градишци су данас потписани уговори о изградњи седам километара асфалтних путева у девет руралних мјесних заједница у вриједности 700.000 КМ и завршетку модернизације Улице Петра Пеције у вриједности од 180.000 КМ.

Уговоре је потписао градоначелник Градишке Зоран Аџић и представници предузећа “Хидро-коп” и “Козарапутеви” из Бањалуке.

Аџић је рекао да Градска управа наставља и ове године са изградњом саобраћајница на територији града са циљем побољшања услова живота свих грађана и стварања предуслова за привредни развој града Градишка.

“Са представницима жКозарапутеваж данас смо потписали уговор о наставку изградње Улице Петра Пеције у вриједности од 180.000 КМ. Изглед те улице нам је идеја водиља како би требале изгледати све градске улице, са пјешачким и бициклистичким стазама. Са представницима предузећа жХидро-копж потписали смо уговор о изградњи седам километара асфалтних путева у девет руралних мјесних заједница”, рекао је Аџић.

Директор фирме “Хидро-коп” Радислав Бабић рекао је да ће та компанија асфалтирати локалне и некатегорисане путеве на подручју Градишке, да је вриједност радова око 700.000 КМ и да је рок изградње 90 дана.

Директор “Козарапутева” Дејан Гаковић рекао је да радови на завршетку модернизације Улице Петра Пеције у дужини од око 200 метара почињу сљедеће седмице.

Он је навео да модернизација подразумјева изградњу пјешачких стаза, оборинске канализације и измјештање постојеће јавне расвјете.

Када је ријеч о реконструкцији магистралних путева на подручју Градишке, Аџић је рекао су упутили апел “Путевима Републике Српске” да се магистрални пут у Крушкику уреди како би се коначно ријешио тај проблем.

Он је додао да према информацијама из “Путева Српске” постоји обећање да ће магистрални пут од надвожњака у Чатрњи до Козарске Дубице бити реконструисан и да ће ове године бити расписан тендер за реконструкцију магистралног пута Градишка – Клашнице који укључује три кружне раскрснице.

“У плану је изградња кружне раскрснице на локацији данашњег жБањалучког мостаж, као и два кружна тока у Новој Тополи”, рекао је Аџић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана