Potpisani ugovori za izgradnju puteva vrijednosti 880.000 KM

Srna
Potpisani ugovori za izgradnju puteva vrijednosti 880.000 KM

GRADIŠKA - U Gradišci su danas potpisani ugovori o izgradnji sedam kilometara asfaltnih puteva u devet ruralnih mjesnih zajednica u vrijednosti 700.000 KM i završetku modernizacije Ulice Petra Pecije u vrijednosti od 180.000 KM.

Ugovore je potpisao gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić i predstavnici preduzeća “Hidro-kop” i “Kozaraputevi” iz Banjaluke.

Adžić je rekao da Gradska uprava nastavlja i ove godine sa izgradnjom saobraćajnica na teritoriji grada sa ciljem poboljšanja uslova života svih građana i stvaranja preduslova za privredni razvoj grada Gradiška.

“Sa predstavnicima žKozaraputevaž danas smo potpisali ugovor o nastavku izgradnje Ulice Petra Pecije u vrijednosti od 180.000 KM. Izgled te ulice nam je ideja vodilja kako bi trebale izgledati sve gradske ulice, sa pješačkim i biciklističkim stazama. Sa predstavnicima preduzeća žHidro-kopž potpisali smo ugovor o izgradnji sedam kilometara asfaltnih puteva u devet ruralnih mjesnih zajednica”, rekao je Adžić.

Direktor firme “Hidro-kop” Radislav Babić rekao je da će ta kompanija asfaltirati lokalne i nekategorisane puteve na području Gradiške, da je vrijednost radova oko 700.000 KM i da je rok izgradnje 90 dana.

Direktor “Kozaraputeva” Dejan Gaković rekao je da radovi na završetku modernizacije Ulice Petra Pecije u dužini od oko 200 metara počinju sljedeće sedmice.

On je naveo da modernizacija podrazumjeva izgradnju pješačkih staza, oborinske kanalizacije i izmještanje postojeće javne rasvjete.

Kada je riječ o rekonstrukciji magistralnih puteva na području Gradiške, Adžić je rekao su uputili apel “Putevima Republike Srpske” da se magistralni put u Kruškiku uredi kako bi se konačno riješio taj problem.

On je dodao da prema informacijama iz “Puteva Srpske” postoji obećanje da će magistralni put od nadvožnjaka u Čatrnji do Kozarske Dubice biti rekonstruisan i da će ove godine biti raspisan tender za rekonstrukciju magistralnog puta Gradiška – Klašnice koji uključuje tri kružne raskrsnice.

“U planu je izgradnja kružne raskrsnice na lokaciji današnjeg žBanjalučkog mostaž, kao i dva kružna toka u Novoj Topoli”, rekao je Adžić.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana