Полетио први авион "Рајанера" из Бањалуке до Франкфурт Хана

М.Л.
Полетио први авион "Рајанера" из Бањалуке до Франкфурт Хана

БАЊАЛУКА – Први авион ирске нискотарифне компаније "Рајанер" поелтио је јутрос са писте у Маховљанима ка Франкфурт Хану, потврђено је "Гласу Српске" из предузећа "Аеродроми Републике Српске".

У "Аеродромима РС" истичу да је авион био прилично попуњен и подсјећају да су планиране двије линије седмично, понедјељком и  петком.

Карте за овај први лет продаване су по цијени од 4,99 евра. Лет до Франкфурт Хана из Бањалуке трајаће сат и 15 минута.

Директор "Аеродрома Бањалука" Милан Рачић рекао је за "Вечерње новости" да је са 150.000 путника за прошлу годину остварен рекордан број превезених грађана, те да је циљ управе за ову годину 200.000 путника и три нове дестинације у Европи.

Рачић је навео да Аеродром дневно у просјеку има два лета, те да је циљ да тај број буде дуплиран и уведено још више чартер летова из Бањалуке.

Он је рекао да се убрзано ради на отварању нових линија, као и да ће од марта бити отворена линија за Беч, а у току су преговори о још неколико атрактивних дестинација.- Оптимиста сам и за још неколико занимљивих дестинација у Западној и Источној Европи. За Беч уводимо два лета седмично, уз могућност повећања броја летова - рекао је Рачић, додајући да ће путнике за Беч превозити компанија "Лауда".

Он је нагласио да се већ вишеструко исплаћује уговор са "Рајанером" што потврђују и подаци из ове компаније о заради.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана