Поледица успорава саобраћај: Опрезно због одрона

Срна
Поледица успорава саобраћај: Опрезно због одрона

БАЊАЛУКА - Сви путни правци у Републици Српској и Федерацији БиХ јутрос су проходни, али се возачима савјетује опрез због поледице, посебно у вишим предјелима и преко планинских превоја, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Поледица је мјестимично изражена на путевима Купрес-Шуица-Ливно, Турбе-Карановац и Ракитно-Блидиње, а на магистралном путу Ливно-Шуица учестали су и изласци дивљих коња на коловоз.

Одрона има на путним правцима Турбе-Карановац, Јајце-Бањалука, Мостар-Полог и Сарајево-Фоча.

Измјене у саобраћају су на мјестима извођења радова, на путним правцима Приједор-Козарац због изградње ауто-пута, затим Градишка-Нова Топола-Клашнице, Брод на Дрини (Фоча)-Хум (Шћепан Поље), код Добоја гдје је у току градња ауто-пута, у тунелима Чиљеговићи на путу Лапишница-Љубогошта и Сијерачке стијене на путу Добро Поље-Миљевина.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта вози се успорено.

Због оштећења мостова преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Измјене у саобраћају су и на путевима Стари Угљевик-Главичице, Фоча-Горажде у Филиповићима и Укрина-Горња Вијака. Вангабаритни превоз креће се путним правцем Станић Ријека-гранични прелаз Брод, па се возачима савјетује да возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

Спорије због радова саобраћа се на магистралним путевима Јајце-Доњи Вакуф у тунелу Скела и Мостар-Столац.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана