Почиње вакцинација грађана Српске у УКЦ-у

Г.С.
Почиње вакцинација грађана Српске у УКЦ-у

БАЊАЛУКА – Универзитетски клинички центар Републике Српске одлучио је да започне вакцинацију хроничних пацијената, хоспитализованих и свих осталих заинтересованих грађана, рекли су данас из ове здравствене институције.

Подсјећају да је процес имунизације против COVID19 у највећој здравственој установи Републике Српске почео 12. фебруара ове године када је генерални директор УКЦ Републике Српске проф. др Владо Ђајић први у Босни и Херцеговини примио вакцину.

Од тада су константно вакцинисани запослени и пензионери Универзитетског клиничког центра Републике Српске.

С обзиром на чињеницу да је Универзитетски клинички центар Републике Српске највећа здравствена установа која збрињава највећи број пацијената у Републици Српској, а уједно и најтеже пацијенте, одлучено је да се прошири обухват програма вакцинације против COVID19.

"Наша установа почиње са вакцинацијом првенствено хроничних пацијената који долазе на амбулантне прегледе, хоспитализованих пацијената и њихових породица, њихове пратње, као и свих заинтересованих грађана", саопштено је из УКЦ-а РС.

Вакцинација ће се као и до сада обављати на вакциналном пункту Ургентног центра УКЦ РС (зграда Централног медицинског блока - улаз од зграде Гинекологије), а сви заинтересовани ће моћи да добију све неопходне информације и да се пријаве за вакцинацију од сутра на број телефона 051343 030 сваки радни дан у периоду од 9:00 до 12:00 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана