Почело одржавање пријемних испита у Српској

ГС
Почело одржавање пријемних испита у Српској

ИСТОЧНО САРАЈЕВО, БАЊАЛУКА - На факултетима Универзитета у Источном Сарајаву и Бањалуци данас је почело полагање пријемних испита, који се одржавају до петка 1.јула.

Лед су пробили будући бруцоши који су конкурисали за право, економију, филозофију, архитектуру, машинство, електротехнику,новинарство, политикологију, српски језик,  док за  будуће студнете медицине пријемени испит почиње у 14 часова.

Будући студенти ће прелиминарне резултате знати до 30.јуна, док ће кончна ранг листа са примљеним кандидатима изаћи 4.јула.

За преостала мјеста на факултетима биће организован још један уписани рок у септембру.

Како су за "Независне новине" казали будући бруцоши јутрос је код њих присутна велика трема, али и узбуђење јер у њиховим животима почиње још једно ново поглавље.

Јована К. из Козарске Дубице завршила је средњу Еконскомску школу, а  жели да упише Факултет политичких наука, а како каже примјени је спремила добро јер жели да буде међу оним првим студентима који су оставрили право на буџет.

"Учила сам данима, спремла све надам се да ћу успјешно положити и да ћу оставрити право на буџет", казала је Маја.

Оља. С. из Кнежева завршила је Гимназију школу, а како каже дошла је на упис на Филолошком факлутету, преносе Независне.

"Трема ме сад већ ухавтила, али сигурна сам у своје зање и знам да ћу сигурно да будем међу примљеним студентима", казала је Оља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана