Олимпијски центар "Јахорина": Од сутра доступне све љетне атракције

Srna
Foto: Srna

ЈАХОРИНА- Нови љетни садржаји и атракције Олимпијског центра "Јахорина" од сутра ће бити доступни посјетиоцима које у овој години очекују у највећем броју до сада.

Дејан Љевнаић, директор Олимпијског центра "Јахорина", који је данас представио нове садржаје, рекао је новинарима да су се потрудили да љетна сезона буде најбоља до сада и да сви посјетиоци који дођу на планину истински уживају, те истакао да љетну туристичку сезону отварају сутра фестивалом "Јахорина хот".

"Потрудили смо се и направили најбољу понуду у Европи. Оно што Јахорина има јесте панорамска вожња гондолом која води до врха планине одакле се ужива у прелијепом погледу, природи, атракцијама као што су педалине на језеру, лопте за шетњу по води, зип-лајн који се простире изнад акумулационог језера на врху планине, скај-дајв прилагођен малишанима, два дјечија игралишта, теретана на отвореном, игралиште са дрвеним лоптицама", навео је Љевнаић.

Он је навео и да је у оквиру "Олимпијског бара" који се налази на врху планине направљена плажа са које се ужива на свјежем ваздуху уз гастрономску понуду.

Љевнаић је додао да је за љубитеље адреналина са врха планине припремљен најдужи алпинг костер или планински боб у Југоисточној Европи од два и по километра, који се спушта до Пољица у подножје планине, гдје посјетиоце очекују нови адреналински садржаји.

Према његовим ријечима, нове атракције су наутик-џет, батерфлај, картинг, тјубинг стазе, екс-рејсер, тауер, лупстер, као и изнајмиљивање квадова, бицикала, јахање понија.

Љевнаић је истакао да фестивал "Јахорина хот" представља најбољи спој хедонизма, одмора и туризма за посјетиоце, па је први викенд посвећен породици и дјеци.

Он је навео да ће у оквиру Фестивала бити организован округли сто о будућности туризма, којем ће присуствовати министри, начелници општина, директори туристичких организација, те предузетници и радници како би разговарали у којем правцу треба да иде ова грана привреде.

У поподневним часовима биће одржан концерт "Нервозног поштара" на самом врху планине у идиличном амбијенту познатог угоститељског објекта "Олимпијски бар", концерти за љубитеље електронске музике ди-џеја Умека и Дејана Милићевића, док ће од 22.00 часа у хотелу "Вучко" наступати Владо Георгиев.

"Породични дан" предвиђен је у суботу, 2. јула, а обиљежиће га садржаји попут наступа хора "Чаролија", "Врапчићи", културно-умјетничког друштва, јога радионице у природи, маскенбала и предавања о НТЦ учењу /учење кроз игру/.

Госте Јахорине у вечерњим часовима забављаће Аца Лукас, а моћи ће да уживају и у добро познатим хитовима групе "С.А.Р.С".

У недјељу, 3. јула, од 17.00 часова наступаће Кики Лесендрић и "Пилоти" испред "Олимпијског бара", а увече је концерт Светлане Ражнатовић.

Уз наступе познатих музичких звијезда, недјеља ће бити испуњена садржајима, као што су "Зумба парти", док ће љубитељи гастрономије уживати у најсласнијем дијелу тог дана, а то је "Јахорина кукинг шоу".

Љевнаић је истакао да ће ово љето бити изузетно динамично уз програм "Детокс Јахорина" од 6. до 10. јула и "Фешн викенд Јахорина", гдје ће се 10 модних кућа представити око језера уз концерт Александре Радовић.

Најзначајнији догађај јесте "Јахорина ултра трејл" са мотом "Двије државе, мноштво планина, један догађај", током којег ће 23. и 24. јула такмичари претрчати величанствене крајолике.

Он је нагласио да је свака планина љепша љети, те позвао све да дођу бар на један викенд на планину и уживају, а сви садржаји биће доступни од 10.00 до 22.00 часа.

Када је ријеч о цијенама, Љевнаић је истакао да се Олимпијски центар "Јахорина" потрудио да буду прихватљиве за свакога.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана