Нова дигитална платформа за бржи пут до информација

Срна
Нова дигитална платформа за бржи пут до информација

БАЊАЛУКА - У Бањалуци је данас представљена дигитална платформа "ИнфоБиз ПКРС" чији је циљ да привредна друштва у Републици Српској лакше и брже дођу до информација које могу унаприједити њихово пословање.

Руководилац Центра за управљање пројектима и анализе у Привредној комори Републике Српске Оливера Радић рекла је да је циљ и да се привредна друштва укључе у активности коморског система као што су едукације и семинари, те организовање онлајн билатералних сусрета.

"Веома битан сегмент платформе јесте дио који се односи на е-регулативу. Желимо да информишемо привредна друштва о законским и подзаконским актима и да их позовемо да дају приједлоге и примједбе на одређена дукумента која су у форми нацрта или у радној верзији", рекла је Радићева новинарима у Бањалуци.

Према њеним ријечима, привредна друштва су препознала платформу као алат путем којег имају могућност да прате све промјене, да се прилагоде и информишу када су у питању њихова права и обавезе у вези са законским и подзаконским акатима.

Радићева каже да је важан сегмент апликације и могућност да се привредна друштва информишу о приступу финансијама и свим објављеним јавним позивима када је ријеч о подршци Владе Српске и осталих релевантних институција, банака, али и међународних донатора.

"ИнфоБиз ПКРС" је дигитална платформа развијена у оквиру пројекта "Креирање подршке/хелп деск за одржавање и унапређење пословања малих и средњих предузећа у условима узрокованим ковидом 19" који суфинансира ЕУ кроз програм "ЕУ за бизнис опоравак".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана