Најуспјешнија зимска сезона у историји Јахорине

Г.С.
Foto: Велибор Трипић

Зимска сезона на Јахорини почела је 29. новембра, а скијање су покренули први у региону и изазвали прави бум у скијашким круговима Европе.

Скијање на Јахорини је и званично завршено, а скијаши су ове сезоне имали прилику уживати и у прољећном скијању које је трајало до 5. маја.

Директор Олимпијског центра Јахорина Дејан Љевнаић је рекао да је, упркос многобројним изазовима, ова зимска сезона најуспјешнија икада реализована на тој планини.

“Највећу захвалност дугујем свим запосленим у Олимпијском центру Јахорина који су уложили максималне напоре како би све функционисало беспријекорно и у складу с епидемиолошким мјерама. За 125 дана скијања на нашим стазама је скијало више од 265.000 скијаша, направљено је 2.375.000 пролаза а наш пословни резултат у односу на претходну зиму која је била најуспјешнија по свим параметрима побољшан је за 26 одсто. Током ове сезоне на Јахорини је за бесплатно скијање дјеце са територије града Источно Сарајево издато 20.000 ски-карата, што је повећање за 16 посто и сигуно смо створили много нових скијаша који су развили љубав према Јахорини и скијању, навео је Љевнаић.

Додао је да вриједни тим тог центра већ припрема нове пројекте од којих је највећа инвестиција гондола Пољице, с најновијом технологијом, свјетлосним ефектима, најновијим кабинама и повећаним капацитетом од 3.600 скијаша на сат.

Планирана је и изградња два шестосједа један у Рајској долини и пребацивање инсталације шестојед Пољице у насеље Трново као и изградња два ски-лифта за стазу Спуст, гдје је '84. године одржано олимпијско такмичење. Радиће се и на изградњи новог система осњежавања на седам км ски-стаза, а већ постојеће стазе ће бити додатно уређиване и затравњене.

Љубитељи ноћног скијања ће се сигурно обрадовати пројекту освјетљена стазе 'Новак Ђоковић' дужине 1.000 м које ће додатно проширити понуду у вечерњем термину и на укупно пет км ски-стаза за ноћно скијање. У плану је и да се прошири тераса Олимпијског бара, али и модернизација полазне и излазне станице чувеног двосједа Огорјелица и изградња  потпуно новог паркинг система који ће допринијети бољем функционисању на планини”, саопштено је из Олимпијског центра Јахорина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана