На Сокоцу почела изградња ски-лифта вриједности 300.000 КМ

Срна
На Сокоцу почела изградња ски-лифта вриједности 300.000 КМ

СОКОЛАЦ - На Сокоцу је почела изградња ски–лифта на узвишењу Пуховац, за шта ће Град Источно Сарајево и локална управа обезбиједити око 300.000 КМ.

Тренер Скијашког клуба “Олимпик” Бојан Самарџија рекао је новинарима на градилишту да је идеја потекла из овог клуба, да је градња ски-лифта почела прије два дана, а нада се да ће прва фаза бити завршена до почетка зимске сезоне, која подразумијева и све садржаје за ноћно скијање.

“Прва етапа са зимским садржајима ће бити завршена до почетка зимске сезоне, а након тога планирамо и љетне садржаје, те стазу за биатлон и нордијско трчање”, нагласио је Самарџија.

Према његовим ријечима вриједност овог пројекта је више од 300.000 КМ, а средства ће обезбиједити градске и општинске власти.

Он је навео да је на овој локацији планирана скијашка стаза дужине 600 до 700 метара за ноћно и дневно скијање, два мања пратећа и један објекат са рестораном, што је неопходно за рад лифта.

Самарџија је нагласио да је ски-лифт већ поручен у Аустрију и очекује се његова испорука.

“На овај начин ћемо омогућити грађанима да уживају у чарима зимских спортова и скијања у близни мјеста становања уз приступачније цијене од оних на познатим туристичким дестинацијама у окружењу”, истакао је Самарџија.

Радови су отпочели захваљујући соколачком Шумском газдинству “Романија” и уз помоћ више приватних предузетника који су, како каже, здушно подржали идеју о изградњи овог типа атракције на Сокоцу.

Самарџија је нагласио да се ски-лифт граду у близини насеља Соколачке њиве два, што је још једна од предности за кориштење овог спортско-туристичког објекта.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић потврдио је Срни да ће Град помоћи изградњу овог објекта јер ријеч о одличној идеји која иде у прилог развоју града.

“Неће бити лако то имплементирати. Ово подразумијева осњежавање и обезбјеђење стазе, али оно што знам одавно, на приједлог Милана Јоловића Легенде и Страхиње Башевића, град Источно Сарајево ће то подржати и ништа није нереално. Све се може реализовати”, изјавио је Ћосић.

Градоначелник је нагласио да ће град стати иза овог пројекта, који има велики потенцијал за Соколац у наредних три до пет година.

Идеја о изградњи овог спортско-туристичког објекта једногласно подржана на недавној сједници Скупштине општине Соколац на приједлог одборника скупштинске већине окупљене око СНСД-а
 

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана