Мијатовић: Одлука Министарства просвјете и културе је исправна и очекивана

Г.С.
Мијатовић: Одлука Министарства просвјете и културе је исправна и очекивана

Члан Главног одбора Социјалиситчке партије Српске и шеф Повјереништва СПС за Бијељину др Срђан Мијатовић поздравио је најављену одлуку Министарства просвјете и културе Републике Српске које у наредном периоду неће одобравати преквалификације и доквалификације из других струка у здравство, већ само унутар здравствене струке за друго занимање.

Мијатовић је истакао да је добро упознат са проблемом недостатка професионалних компетенција запослених који су завршили програме образовања одраслих за занимања у здравству.

- Проблем свакако постоји и ово је, може се рећи и дуго очекиван потез Министарства просвјете и културе. Свакако да ће таква политика допринијети квалитету пружања здравствених услуга у предстојећем периоду, али и даље остаје проблем тренутно запосленог здравственог кадра који не располаже адекватним професионалним знањем, односно кадра који је до сада запошљаван на основу завршених програма образовања за одрасле и преквалификацијама. Један од начина да се тај проблем ријеши јесте детекција и додатно образовање постојећих кадрова који имају проблем недостатка професионалних компетенција – истакао је Мијатовић.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана