Мићић: Смишљено ширење лажних вијести као алат за обману народа

Срна

БИЈЕЉИНА - Градоначелник Бијељине Мићо Мићић демантовао је прилог Телевизије "БН" и оцијенио у сврхе предизборне кампање стоји иза нелегалног експлоатисања шљунка из ријеке Дрине.

"Локација на којој је сниман прилог налази у катастарској општини Прњавор, на територији Републике Србије, а локална управа нема никакву надлежност над експлоатацијом шљунка ни на територији града Бијељина, а поготово не на територији друге државе и самим тим није одговорна за радове у кориту ријеке Дрине", саопштено је из Градске управе.

У саопштењу насловљеном "Смишљено ширење лажних вијести као алат за обману народа", износи се увјерење да Телевизија "БН" има капацитете да прије емитовања прилога провјери надлежности и одговорност различитих нивоа власти о теми у којој се извјештава.

"Пошто то упорно не чини, сигурни смо да је једини разлог оваквих поступака стицање јефтиних политичких поена, што, нажалост, доводи до тога да гледаоци све мање вјерују овој медијској кући", поручује градоначелник.

Градска управа Бијељине упутила је захтјев Телевизији "БН" да објави деманти и најавила да ће против даваоца изјаве у прилогу поднијети тужбу због клевете и ширења лажних вијести, најављено је из кабинета градоначелника.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана