Крајем јула завршетак обнове храма у Отишићу

Срна
Крајем јула завршетак обнове храма у Отишићу

ВРЛИКА - Обнова Храма Светог архангела Михаила и парохијског дома у српском селу Отишић у Далмацији требало би да буде завршена до краја јула, речено је Срни из Одбора за обнову ове светиње.

Из Одбора су рекли да су у току радови на Храму који датира из 1889. године, као и да се ради столарија, камен око врата.

"Очекујемо да прве иконе очкујемо да стигну у јулу када је планиран завршетак радова на уређењу храма, али и парохијског дома", речено је у Одбору за обнову.

За обнову храма до сада је прикупљено више од 150.000 КМ искључиво добровољних прилога. Комплетна обнова и акција прикупљања средстава води се уз благослов Његовог преосвештенства епископа далматинског Никодима.

Обнова је, како истичу из Одбора, ујединила Србе широм свијета који су тиме жељели да поруче да су Срби у Далмацији били вјековима и да ту и остају.

Средства за обнову могу бити уплаћена на девизни рачун са назнаком "За обнову храма и парохијског дома у Отишићу".

Власник рачуна је СПЦ у Хрватској, Епархија далматинска, Црквена општина Врлика, адреса Николе Вранчића 1, 21236 Врлика, Хрватска, OIB 66548359378, IBAN: HR9824020061100461518, а SWIFT: ECBCHRР22.

Српско село Отишић налази се између Врлике и Сиња и било је највеће село сињске општине.

У овом српском селу данас живи неколико десетина житеља који вјерују да ће се у њихов завичај вратити живот и да је обнова духовности заправо обнова живота у Далмацији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана