Krajem jula završetak obnove hrama u Otišiću

Srna
Krajem jula završetak obnove hrama u Otišiću

VRLIKA - Obnova Hrama Svetog arhangela Mihaila i parohijskog doma u srpskom selu Otišić u Dalmaciji trebalo bi da bude završena do kraja jula, rečeno je Srni iz Odbora za obnovu ove svetinje.

Iz Odbora su rekli da su u toku radovi na Hramu koji datira iz 1889. godine, kao i da se radi stolarija, kamen oko vrata.

"Očekujemo da prve ikone očkujemo da stignu u julu kada je planiran završetak radova na uređenju hrama, ali i parohijskog doma", rečeno je u Odboru za obnovu.

Za obnovu hrama do sada je prikupljeno više od 150.000 KM isključivo dobrovoljnih priloga. Kompletna obnova i akcija prikupljanja sredstava vodi se uz blagoslov Njegovog preosveštenstva episkopa dalmatinskog Nikodima.

Obnova je, kako ističu iz Odbora, ujedinila Srbe širom svijeta koji su time željeli da poruče da su Srbi u Dalmaciji bili vjekovima i da tu i ostaju.

Sredstva za obnovu mogu biti uplaćena na devizni račun sa naznakom "Za obnovu hrama i parohijskog doma u Otišiću".

Vlasnik računa je SPC u Hrvatskoj, Eparhija dalmatinska, Crkvena opština Vrlika, adresa Nikole Vrančića 1, 21236 Vrlika, Hrvatska, OIB 66548359378, IBAN: HR9824020061100461518, a SWIFT: ECBCHRR22.

Srpsko selo Otišić nalazi se između Vrlike i Sinja i bilo je najveće selo sinjske opštine.

U ovom srpskom selu danas živi nekoliko desetina žitelja koji vjeruju da će se u njihov zavičaj vratiti život i da je obnova duhovnosti zapravo obnova života u Dalmaciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana