Коловози мјестимично влажни, магла у котлинама

ГС
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА- у Републици Српској и Федерацији БиХ јутрос се вози по сувим и мјестимично влажним коловозима, а магле има у котлинама и уз ријечне токове, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Српске.

Опрез се савјетује на дионицама на којима се изводе санациони радови, гдје привремена сигнализација регулише саобраћај, чије је поштовање обавезно.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, биће измијењен саобраћај на петљи Јоховац. Измјена саобраћаја је и на петљи Руданка, због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

На новоизграђеној дионици ауто-пута на Коридору "Пет це" Товира-Костајница до 15. септембра изводиће се пробне, односно тестне вожње и за то вријеме неће се плаћати путарина. Брзине кретања биће ограничена на нивоу градилишне, односно брзине у току извођења радова, а након тога пројектована од 130 километара на час.

Због радова на фарбању тунела и инсталацији опреме измијењен је режим у одвијању саобраћаја у тунелу Чељиговићи на магистралном путу Лапишница-Љубогошта и у тунелу Стамболчић на путу Пале-Подграб.

Измјене у одвијању саобраћаја због радова су актуелне на путним правцима Стари Мајдан-Бањалука, Руданка-Добој, Бакрачуша-Невесиње, Приједор-Стара Ријека, Приједор-Козарац и Језеро-Шипово.

Продужени су радови на регионалним путевима Србац-Горња Вијака-Разбој, Разбој-Тедин Хан и Тедин Хан-Теслић, Теслић-Подјезера, па су и на тим правцима актуелне измјене у одвијању саобраћаја.

Због опасности од појаве клизишта, на регионалном путу Стари Угљевик-Главичице забрањен је саобраћај за сва возила, а за теретна возила између предузећа "Рудинг", у мјесту Вучјак и раскрснице у Мезграји. Путничка возила се преусмјеравају преко локалног пута Модран-Угљевик Село, а теретна магистралним путем Суво Поље-Доња Трнова-Главичице-Мезграја. Забрана се не односи на возила РиТЕ Угљевик.

Због бројних одрона и опасности од клизишта на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Клизишта успоравају саобраћај и на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи и на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

До повремених обустава због деминирања долази на дионици регионалног пута Поље-Подновље, у мјесту Горњи Божинци, град Дервента, и Брод-Горњи Клакар у мјесту Полој и Лијешће.

Вангабаритни превоз креће се путним правцима Хргови Доњи-Блажевац-Лончари-ганични прелаз Лепница, Цапарде-Каракај, Добој-Дервента-гранични прелаз Брод, Станић Ријека-гранични прелаз Броди и гранични прелаз Брод-Станари. Возачима се савјетује да возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

У ФБиХ се због изградње кружног тока у близини Брадине на магистралном путу Тарчин-Коњиц у ноћним часовима саобраћа наизмјенично једном траком, уз регулацију семафорима.

Због извођења радова на изградњи обилазнице Доњи Вакуф саобраћај је обустављен на раскрсници магистралних путева у Доњем Вакуфу и преусмјерен на привремену обилазницу.

На магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф, због радова у тунелу Скела, током дана саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком, а у ноћним часовима преусмјерава се на обилазницу око тунела.

Спорије, због радова, саобраћа се на дионици ауто-пута Зеница југ-Зеница сјевер и на магистралним путевима Бихаћ-Босански Петровац /Рипач-Дубовско/, Житомислићи-Почитељ /Шеваш Њиве/ и Доњи Вакуф-Травник /Комар/.

На граничним прелазима јутрос нема дужих чекања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана