Клокић: Производи из Српске у Грчкој

ГС
Клокић: Производи из Српске у Грчкој

БАЊАЛУКА - Министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Клокић истакао је да Грци имају прилику да у својим продавницама купе производе који долазе из Српске.

Клокић сматра веома важни то што привредници из Српске учествују на сајмовима у иностранству, наводећи да им се пружа сва неопходна помоћ да наступе на тим скуповима у земљама гдје Српска има своја представиштва.

"Наши привредници када оду тамо, имају шта да представе и лако успостављају контакте са потенцијалним партнерима", рекао је Клокић за за Радио-телевизију Републике Српске.

Он је навео да представништва Републике Српске у свијету организују и друге видове подршке привредницима, те напоменуо да ће у јуну бити организован и бизнис форум у Штутгарту да би видјели у одређеним областима, прије свега у обновљивим изворима енергије, металској и дрвопрерађивачкој индустрији, како успоставити контакте.

"Радили смо овакве ствари и у претходном периоду, што је било одлично у смислу размјене искустава и контаката и изласка на тржиште", рекао је Клокић.

Клокић је оцијенио да је важно његовати српски језик и културне вриједности, те навео да су зато организовани часови српског језика на Крфу и у Солуну.

"Представништво Републике Српске у Солуну реализује пројекат који се односи на учење српског језика у Грчкој. Радимо и на успостављању грчког кутка у школама у Српској", рекао је Клокић.

Када је ријеч о "Данима српства на Крфу", Клокић је напоменуо да је то важно јер је огроман значај који је Крф имао за историју српског народа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана