Инспекцијски органи у ФБиХ: У априлу издат 191 прекршајни налог од 298.466 КМ

Срна
Инспекцијски органи у ФБиХ: У априлу издат 191 прекршајни налог од 298.466 КМ

САРАЈЕВО - Инспекцијски органи у Федерацији БиХ (ФБиХ) извршили су током априла 4.244 инспекцијска надзора у вези са поштовањем епидемиолошких мјера ради спречавања ширења вируса корона, те издали 191 прекршајни налог у износу од 298.466 КМ.

Инспектори су изрекли 509 рјешења о отклањању недостатака субјектима надзора код којих су установљена мања одступања од прописаних мјера, те издали осам рјешења о забрани рада и 130 упозорења, саопштено је из Федералне управе за инспекцијске послове.

Од укупног броја, инспектори те управе су у априлу извршили 437 инспекцијских надзора, у оквиру којих су утврдили 50 прекршаја, те издали исто толико прекршајних налога у износу од 27.300 КМ, као и 45 рјешења о отклањању недостатака, осам рјешења о забрани рада и 130 упозорења.

Мјере су најчешће кршене у угоститељским објектима, трговинама, тржним центрима, али и привредним друштвима с већим бројем запослених, односно на мјестима већег окупљања.

"У односу на март, биљежи се значајан пораст дисциплине субјеката надзора у поштовању мјера и препорука, односно пад броја уочених прекршаја", истиче се у саопштењу.

Из Федералне управе апелују да се грађани и привредни субјекти придржавају прописаних мјера, те обезбиједе претпоставке за поштовање свих препорука како за добробит личног здравља тако и за колективну безбједност и нормализацију прилика у ФБиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана