Inspekcijski organi u FBiH: U aprilu izdat 191 prekršajni nalog od 298.466 KM

Srna
Inspekcijski organi u FBiH: U aprilu izdat 191 prekršajni nalog od 298.466 KM

SARAJEVO - Inspekcijski organi u Federaciji BiH (FBiH) izvršili su tokom aprila 4.244 inspekcijska nadzora u vezi sa poštovanjem epidemioloških mjera radi sprečavanja širenja virusa korona, te izdali 191 prekršajni nalog u iznosu od 298.466 KM.

Inspektori su izrekli 509 rješenja o otklanjanju nedostataka subjektima nadzora kod kojih su ustanovljena manja odstupanja od propisanih mjera, te izdali osam rješenja o zabrani rada i 130 upozorenja, saopšteno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Od ukupnog broja, inspektori te uprave su u aprilu izvršili 437 inspekcijskih nadzora, u okviru kojih su utvrdili 50 prekršaja, te izdali isto toliko prekršajnih naloga u iznosu od 27.300 KM, kao i 45 rješenja o otklanjanju nedostataka, osam rješenja o zabrani rada i 130 upozorenja.

Mjere su najčešće kršene u ugostiteljskim objektima, trgovinama, tržnim centrima, ali i privrednim društvima s većim brojem zaposlenih, odnosno na mjestima većeg okupljanja.

"U odnosu na mart, bilježi se značajan porast discipline subjekata nadzora u poštovanju mjera i preporuka, odnosno pad broja uočenih prekršaja", ističe se u saopštenju.

Iz Federalne uprave apeluju da se građani i privredni subjekti pridržavaju propisanih mjera, te obezbijede pretpostavke za poštovanje svih preporuka kako za dobrobit ličnog zdravlja tako i za kolektivnu bezbjednost i normalizaciju prilika u FBiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana