Хуманитарац из Козарске Дубице новим играчкама обрадовао полазнике "Пчелице"

Срна
Foto: архива

КОЗАРСКА ДУБИЦА - Истакнути хуманитарац и спортиста из Козарске Дубице Зоран Мијић донирао је до сада 42 гарнитуре спортске опреме клубовима у Градишци, Костајници, Козарској Дубици и Новом Граду, а недавно је новим играчкама обрадовао и полазнике Дјечијег вртића "Пчелица" у Козарској Дубици.

Вриједност донације вртићу у Козарској Дубици је 500 КМ, а Мијић је у изјави Срни потврдио да ће вртићу у Приједору сутра бити уручена донација у виду дјечијих играчака и других потрепштина у вриједности 550 КМ.

Мијић је навео да су средства за донације прикупљена захваљујући српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику, директору Универзитетског клиничког центра Републике Српске Влади Ђајићу, посланику у Народној скупштини Републике Српске Дарку Бањцу, директору "Електрокрајине" Драгану Чавићу и амбасадору у Сјеверној Македонији Драгану Јаћимовићу.

"Ово је други пут да сам са поклонима посјетио вртић у Козарској Дубици. Сутра ћемо обрадовати малишане у Приједору, па настављам поново у Костајници и Новом Граду. У плану је и неколико школских пројеката", додаје Мијић.

Он је до сада у више акција, уз подршку званичника Републике Српске, обрадовао дјецу и помогао људима којима је помоћ потребна.

"Обезбијеђен је и насут шљунак на плажи Блато у Козарској Дубици, а кроз неколико дана за нову сезону купања биће спремно и одбојкашко игралиште", рекао је Мијић, који је на подршци захвалио свима који подржавају његов хуманитарни рад.

Осим помоћи спортским колективима, која је укупно вриједна 96.000 КМ, уз подршку званичника Републике Српске, Мијић је уручио и 130 пакета прехрамбених производа, 250 пакетића за дјецу поводом божићних и светосавских празника ове године.

У протеклим годинама Мијић је помогао и бројна удружења у Републици Српској, те учествовао у великом броју хуманитарних акција, а јавности Републике Српске познат је од раније као добитних бројних признања за спашавање људских живота. Мијић је до сада добио 51 одликовања, међу којима и Медаља заслуге за народ, које му је уручио српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана