Humanitarac iz Kozarske Dubice novim igračkama obradovao polaznike "Pčelice"

Srna
Foto: arhiva

KOZARSKA DUBICA - Istaknuti humanitarac i sportista iz Kozarske Dubice Zoran Mijić donirao je do sada 42 garniture sportske opreme klubovima u Gradišci, Kostajnici, Kozarskoj Dubici i Novom Gradu, a nedavno je novim igračkama obradovao i polaznike Dječijeg vrtića "Pčelica" u Kozarskoj Dubici.

Vrijednost donacije vrtiću u Kozarskoj Dubici je 500 KM, a Mijić je u izjavi Srni potvrdio da će vrtiću u Prijedoru sutra biti uručena donacija u vidu dječijih igračaka i drugih potrepština u vrijednosti 550 KM.

Mijić je naveo da su sredstva za donacije prikupljena zahvaljujući srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, direktoru Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vladi Đajiću, poslaniku u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darku Banjcu, direktoru "Elektrokrajine" Draganu Čaviću i ambasadoru u Sjevernoj Makedoniji Draganu Jaćimoviću.

"Ovo je drugi put da sam sa poklonima posjetio vrtić u Kozarskoj Dubici. Sutra ćemo obradovati mališane u Prijedoru, pa nastavljam ponovo u Kostajnici i Novom Gradu. U planu je i nekoliko školskih projekata", dodaje Mijić.

On je do sada u više akcija, uz podršku zvaničnika Republike Srpske, obradovao djecu i pomogao ljudima kojima je pomoć potrebna.

"Obezbijeđen je i nasut šljunak na plaži Blato u Kozarskoj Dubici, a kroz nekoliko dana za novu sezonu kupanja biće spremno i odbojkaško igralište", rekao je Mijić, koji je na podršci zahvalio svima koji podržavaju njegov humanitarni rad.

Osim pomoći sportskim kolektivima, koja je ukupno vrijedna 96.000 KM, uz podršku zvaničnika Republike Srpske, Mijić je uručio i 130 paketa prehrambenih proizvoda, 250 paketića za djecu povodom božićnih i svetosavskih praznika ove godine.

U proteklim godinama Mijić je pomogao i brojna udruženja u Republici Srpskoj, te učestvovao u velikom broju humanitarnih akcija, a javnosti Republike Srpske poznat je od ranije kao dobitnih brojnih priznanja za spašavanje ljudskih života. Mijić je do sada dobio 51 odlikovanja, među kojima i Medalja zasluge za narod, koje mu je uručio srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana