ХЕТ додијелио стипендије за 99 студената

Срна
ХЕТ додијелио стипендије за 99 студената

ТРЕБИЊЕ - Управа хидроелектрана на Требишњици (ХЕТ) данас је потписала уговоре са 99 студената којима ће ово предузеће у наредних десет мјесеци исплаћивати стипендије од по 150 КМ. године додјељује стипендије, за шта се издвоји 150.000 КМ на годишњем нивоу. Извршни директор за производњу и техничке послове “Хидроелектрана на Требишњици” Илија Таминџија рекао је да ХЕТ од 2016.

Он је истакао да је ХЕТ 2019. годину завршио негативно због нерада Хидроелектране Дубровник током читаве године, а што је потрајало и у прва два мјесеца 2020. године.

Он је додао да су након тога, почели проблеми са вирусом корона, ниском цијеном електричне енергије на тржишту, али да су без обзира на то стипендије додијељене у истом износу као претходних година.

“ХЕТ је кренуо са рестриктивним мјерама, резање трошкова на свим нивоима, осим плата. Одлучили смо се да не штедимо на студентима, тако да смо пренијели износ од 150.000 КМ, као и за претходне четири године за стипендирање студената”, истакао је Таминџија.

Он је додао се приликом додјеле студентских стипендија, у овом предузећу конкурсно значајно уваже бодови везано за социјални статус породице, односно примање чланова домаћинства.

“Конкурисати могу сви студенти, а услове конкурса испуњавају само они факултети који су у систематизацији ХЕТ-а”, рекао је Таминџија.

Милорад Бештић из Невесиња, родитељ студента Електротехнике који је добио стипендију од ХЕТ-а другу годину, рекао је новинарима да ће им ова стипендија много значити, поготово што у њиховој породици имају два студента.

Међу добитницима стипендије Хидроелектрана на Требишњици је и Кристина Ћапин из Билеће, студент Инжењерског менаџмента у Новом Саду.

Ћапинова, која стипендију прима већ двије године, рекла је новинарима да је стипендија за њу велики подстицај.

За овогодишњи конкурс за стипендије Хидроелектрана на Требишњици било је пријављено 127 студената.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана