Хеликоптерски сервис : Превоз бебе из требињске болнице на УКЦ Српске

Срна
Foto: гс

ТРЕБИЊЕ- Припадници Хеликоптерског сервиса Републике Српске полетјели су ка Требињу ради транспорта бебе од пет и по мјесеци из Болнице Требиње ка Универзитетском клиничком центру /УКЦ/ Републике Српске ради хируршке интервенције и даљег лијечења бебе.

Из Хеликоптерског сервиса је потврђено за Срну да су захтјев Болнице Требиње добили у послијеподневним часовима и да су одмах након добијеног позива и уобичајене процедуре размјене података између љекара, полетјели ка Требињу на извршење ваздушног медицинског транспорта.

И у новој 2022. години, припадници Хеликоптерског сервиса Републике Српске наводе да су и даље у двадесетчетворочасовном дежурству за потребе ваздушног медицинског транспорта.

Из Хеликоптерског сервиса наводе и да, заједно са љекарима специјалистима из УКЦ Републике Српске, организовано и професионално увијек стоје на располагању за све позиве за помоћ из свих дијелова Републике Српске ради што бржег и ефикаснијег збрињавања свих пацијената којима је ваздушни медицински транспорт гаранција бржег и успјешнијег лијечења.

Припадници Хеликоптерског сервиса Републике Српске истичу да су нарочито поносни што у оваквим ситуацијама, као што је данашњи међухоспитални транспорт бебе, могу својим ангажовањем да пруже подршку грађанима Републике Српске у кратком временском року, чиме непрестано доказују да су истински сервис свих становника Републике Српске.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана