Грађанима је Српска најинтересантнија за дочек Нове године

Срна
Грађанима је Српска најинтересантнија за дочек Нове године

БАЊАЛУКА- У већини градова у Републици Српској припремљен је пригодан новогодишњи програм, због чега су грађани заинтересовани да Нову годину дочекају управо у једном од тих градова или туристички атрактивних локација у Српској, речено је Срни у републичкој Туристичкој организацији.

Према подацима ове организације, осим домаћих, постоји и велико интересовање и туриста из региона и иностранства.

"На Олимпијском центру `Јахорина` одавно се тражи кревет више за вријеме новогодишњих празника, а бројни угоститељски објекти у властитој организацији припремају програме како би туристима прославу најлуђе ноћи учинили незаборавном", истакли су у Туристичкој организацији.

У многим градовима Српске дочек ће бити организован и на отвореном.

Из Туристичке организације додају да се у Бањалуци очекује наступ Гоце Тржан и група "Легенде" и "Галија", док је у бањалучком парку "Петар Кочић" отворен Зимски маркет "Зимзобал", који је и ове зиме мјесто празничне атмосфере, сјајних дешавања и богате гастрономске понуде.

За дочек Нове године на градском Тргу слободе у Требињу наступиће Пеђа Јовановић, а ноћ раније грађане и госте забављаће Борис Режак и Рогати.

"„Осим ових концерата припремљени су и пропратни садржаји, као што је организација дјечије Нове године, новогодишњи базар, различите изложбе и авантура аниматори, што су додатни разлози због којих влада интересовање за Требиње", навели су из Туристичке организације.

У наредних неколико дана биће познати и новогодишњи програми у осталим градовима Српске.

Из бањалучке агенције "Унис турс" рекли су Срни да је овогодишња понуда разноврсна када је ријеч о новогодишњим путовањима, а највише је резервација за индивидуалне поласке.

„Грађани су заинтерсовани за прославу Нове године у склопу зимовања, а најпривлачније дестинације су им Копаоник и Јахорина", истакли су из бањалучке агенције.

Агенција у понуди нуди стандардни програм "пут у непознатом правцу", који је, како кажу, распродат у јако кратком временском року.

Када је ријеч о европским дестинацијама, у агенцији су нагласили да немају организована путовања, али да су биле индивидуалне резервације за многе европске градове.

Говорећи о цијенама аранжмана, из "Унис турса" су рекли да су више него претходних година, као и да коначни износи зависе од категорије хотела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана