"Глас Српске" са Игором Дачевићем, добитником стана у наградној игри : Срећа се осмијехнула на кћеркин рођендан

Милијана Латиновић
"Глас Српске" са Игором Дачевићем, добитником стана у наградној игри : Срећа се осмијехнула на кћеркин рођендан

Бањалука - Фискалне рачуне смо скупљали гдје год смо стигли, па чак и на улици, и послали 306 коверата, од којих нам је једна донијела стан и то баш на дан када смо први пут, прије шест година, постали родитељи.

Испричао је то за "Глас Српске" Игор Дачевић (34), срећни добитник двособног стана у наградној игри "Десет рачуна изброји и стан освоји", којем је у недјељу увече срећу донио његов имењак, музичар Игор Вукојевић, који је из базена са више од милион коверата извукао ону са Дачевићевим подацима.

- Када сам на екрану угледао своје име и презиме, срећи није било краја - прича Дачевић, којег је животни пут из Чајнича довео у Бањалуку 2004. године, када је уписао Високу школу унутрашњих послова. Тада није ни слутио да ће своје гнијездо свити у граду на Врбасу, гдје је упознао супругу Јелену, која је на студије права дошла из Козарске Дубице.

Послије осам година подстанарског живота подигли су стамбени кредит за младе брачне парове преко Инвестиционо-развојне банке РС, на 20 година, а с обзиром на то да им је мјесечна рата прилично висока, те да је Јелена остала без посла, Дачевић каже да им је овај стан дошао "као кец на десетку". Са осмијехом додаје да ће кључеви новог стана припасти старијој кћерки Лани, која је неколико сати прије извлачења прославила шести рођендан. Додаје да бољи поклон нису могли пожељети.

- Испратили смо госте са рођендана, а потом сам отишао на посао, у ноћну смјену. Са колегом сам пратио извлачење и успут смо коментарисали ко је колико коверата послао. Када сам на екрану угледао своје име, нисам могао вјеровати. Колега ми је први честитао, грлили смо се неколико пута - испричао је Дачевић, који је запослен у Управи за обезбјеђење личности и објеката у Министарству унутрашњих послова Републике Српске.

Додао је да га је одмах позвао начелник Управе Борислав Шарић, који му је честитао добитак и дао слободно вече да може славити са породицом.

- Захвалан сам колеги који је остао сам на послу, као и начелнику који ми је дао слободно вече - истакао је Дачевић. Додаје да је покушавао да зове супругу, која је са кћеркама Ланом и Ирином била код куће, али да је телефонска линија стално била заузета.

- Чуо сам се са родитељима, који су тај дан такође били код нас. Њиховој срећи није било краја, мајка је плакала од радости - казао је Дачевић.

Додаје да су га звали и честитали и знани и незнани, те да цијелу ноћ ока нису склопили, а телефон није престајао да му звони ни дан касније.

- Звали су ме непознати људи и тражили новац за муштулук, чак су сами говорили и цифре колико би требало да их частим. Један господин ме назвао и питао је ли стан који сам добио за изнајмљивање - рекао је Дачевић и додао да му је ово први добитак у некој наградној игри.

Додаје да још није стигао да са супругом разговара шта ће са станом, али да ће највјероватније један стан изнајмљивати, а у другом становати док дјеца не порасту. Дачевић је казао да ће наставити да шаље рачуне до краја наградне игре, те да већ има спремљено 20 коверата.

- Били смо баш ажурни у сакупљању рачуна. Чим је прва вијест о наградној игри објављена и речено да важе и рачуни из јуна, одмах смо прионули на посао. Узимао сам рачуне чак и са улице, што је супругу нервирало - испричао је срећни добитник и додао да је његова супруга Јелена била срећне руке јер је она исписивала податке на ковертама, те да је већина гласила на његово име.

Правила испоштована

Члан Радне групе у наградној игри "Десет рачуна изброји и стан освоји" Раде Шегрт рекао је да су сва очекивања испуњена већ у првом кругу.

- Прича о борби против сиве економије се закотрљала на прави начин и очекујемо да ће људи и по завршетку наградне игре имати навику да узимају фискалне рачуне. Прво извлачење је протекло у реду, сви извучени рачуни и слипови су били исправни - рекао је Шегрт.

 

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана