Фотографије дјеце на друштвеним мрежама само уз сагласност родитеља

Срна
Фотографије дјеце на друштвеним мрежама само уз сагласност родитеља

Бањалука - Вртићи у Српској убудуће ће фотографије и видео-записе на којима су малишани моћи објављивати на друштвеним мрежама и другим облицима масовне комуникације само ако за то буду имали писану сагласност родитеља или старатеља.

Дефинисано је то новим Правилником о стандардима и нормативима за област предшколског васпитања и образовања, који је донијело Министарство просвјете и културе РС.

Начелница Одјељења за предшколско васпитање и образовање у Министарству просвјете Наташа Цвијановић рекла је да су овим правилником уведене новине као што су дефинисање коришћења видео-надзора и употребе фотографија са дјецом из предшколске установе, водећи рачуна о праву дјетета на заштиту приватности с циљем заштите малишана од евентуалних злоупотреба.

- Правилником су дефинисани и услови за рад и опремање играоница, односно параметри о дозвољеном нивоу тешких метала, буке, микроклиме у објекту, биолошких и хемијских штетности, одржавање клима-уређаја, те одредбе које се односе на безбједност дјеце и одраслих у тим објектима - казала је Цвијановићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана