Еуфорија због станова тресе Српску

Анита Јанковић Речевић
Еуфорија због станова тресе Српску
Еуфорија због станова тресе Српску

Бањалука - Како се приближава датум извлачења првог од четири стана у наградној игри “Десет рачуна изброји и стан освоји”, грађане РС тресе незапамћена еуфорија па дневно у пословнице “Пошта Српске” донесу више од 40.000 коверата са фискалним рачунима и слиповима.

Власник стана од 53 квадрата на адреси Карађорђева 79 у Бањалуци биће познат у недјељу након централног дневника Радио-телевизије РС, када ће почети прво директно извлачење добитника у овој веома популарној наградној игри, коју организују Министарство финансија РС и Удружење економиста РС “SWOT”. Поред новог стана, учеснике у недјељу очекује и пет ваучера у вриједности од 500 КМ које могу потрошити у продајним објектима “Бинго”.

Тога дана биће извучено и пет добитника ваучера од 500 марака, те по један добитник ваучера од 1.000 и 2.000 марака, које ће срећни власници имати прилику да замијене за робу у пословницама “м:тела”.   

Добитник другог стана у овој наградној игри, која је почела 15. јула, биће познат 29. септембра, трећег 6. октобра, а четвртог 13. октобра, до када грађани могу слати коверте.

Координатор продаје и маркетинга у “Поштама Српске” Зоран Дурић каже да радници пошта посљедњих дана имају препуне руке посла.

- У трци за станове и друге награде већ сада је 991.105 коверата, а до првог извлачења, према процјенама, биће 1,15 милиона коверата. У првим данима наградне игре коверте су пристизале стидљиво, али су пошиљке веома брзо почеле рапидно расти и сваки дан смо бројали више коверата него дан раније. Сада смо стигли до цифре од 40.000 коверата дневно - рекао је Дурић. 

Он је истакао да је интересовање подједнако у свим локалним заједницама, те да у Српској нема мјеста које не учествује у игри.

- Наши радници су веома професионално одговорили овом задатку, који није било нимало лак с обзиром на свакодневни посао који обављају. Није било никаквих проблема у раду - додао је Дурић.

Члан Радне групе за организацију наградне игре Раде Шегрт каже да су организатори презадовољни одзивом грађана.

- Ово је највећа наградна игра што се тиче масовности икада организована на подручју Српске. Очекивали смо да ће на посљедњем извлачењу бити милион коверата, а ту бројку ћемо премашити већ на првом. Циљ наградне игре је подизање свијести грађана о важности узимања фискалних рачуна и већ сада можемо рећи да је испунила очекивања по свим параметрима - рекао је Шегрт.

Он је подсјетио да право учешћа у наградној игри имају сви грађани са пребивалиштем у БиХ који сакупе и пошаљу десет фискалних рачуна или слипова издатих на територији Српске. Рачуни и слипови не смију бити старији од 1. јуна, а на ковертама је довољно написати назнаку “Десет рачуна изброји и стан освоји”, те личне податке учесника, који подразумијевају име, презиме, адресу пребивалишта или боравишта, те контакт телефон.

Транспорт

Транспорт коверата из просторија “Пошта Српске” до студија РТРС-а биће организован у петак под пратњом полиције.

- За прво извлачење ћемо пребацити све коверте које пристигну до петка, а од понедјељка крећемо у поновно прикупљање и бројање коверата, које ћемо пребацивати у студио РТРС-а пред свако наредно извлачење - појаснио је Зоран Дурић.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана