Дулићева породица тражи најстроже казне и нови закон

Небојша Томашевић
Дулићева породица тражи најстроже казне и нови закон

БАЊАЛУКА – Породица Младена Дулића (22), који се се објесио након што је на друштвеним мрежама освануо снимак његовог понижавања док је тражио посао, тужиће особе које су га снимале и дијелиле спорни снимак и бориће се за измјену закона како би се овакви случајеви најстроже кажњавали.

То је „Гласу Српске“ потврдио близак члан породице покојног младића Борислав Дрљача.

- Породица ће се свим дозвољеним и правним средствима борити да се истјера правда и да се одговорни за настанак снимка и његово дијељење казне што строже. Жеља нам је да се измијени закон да се за овакве ствари изричу што оштрије казне - појаснио је Дрљача.

Несрећни младић снимљен је и исмијаван приликом разговора за посао, а када се снимак проширио друштвеним мрежама, услиједило је додатно понижавање, након чега је Дулић починио самоубиство.

Због сачињавања поменутог снимка ухапшени су и након испитивања пуштени да се бране са слободе радник бензинске пумпе Вељко Тришић (44) и Дражен Кудра (30) из Лакташа. Тришић је снимао младића док је Кудра  снимак дијело на друштвеним мрежама.

У Полицијској управи Бањалука, наводећи иницијале, казали су да Тришића и Кудру терете за кривично дјело неовлашћено фотографисање.

- Дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука наложио је да се након комплетирања и документовања предмета против ових лица достави извјештај о почињеном кривичном дјелу. Ова два лица су по налогу дежурног тужиоца пуштена на слободу послије завршене криминалистичке обраде – рекли су у ПУ Бањалука.

Мла­ден Ду­лић ју­че је са­хра­њен на  гро­бљу у Лак­та­ши­ма уз присуство број­них при­ја­те­ља и род­би­не.

Несрећног младића је осим чланова породице на вјечни починак испратило стотине грађана, а они који су свједочили томе кажу да тежу сахрану не памте.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана