Дом здравља Лопаре: Нова услуга физикална терапија на терену

Срна
Дом здравља Лопаре: Нова услуга физикална терапија на терену

ЛОПАРЕ - Дом здравља Лопаре представио је данас нову услугу физикалне терапије на терену која ће почети да се пружа пацијентима од 1. јуна.

Директор ове здравствене установе Желимир Нешковић истакао је да је то још један пројекат којим се повећава спектар услуга корисницима из мајевичке општине.

“Пружаћемо у кућним условима услуге кинезитерапије, електротерапије, ултразвучне терапије и терапије ручном масажом”, најавио је Нешковић.

Он је додао да је овакав вид рада потребан због разруђености општине Лопаре и да пружа могућност да се помогне и становништву које живи у удаљеним рубним подручјима.

Нешковић је подсјетио да је за потребе Центра за базичну рехабилитацију у протеклој години отворен објекат површине 240 метара квадратних, који је изграђен сопственим средствима у износу од 400.000 КМ.

“Од јула ћемо почети са стационарним радом у коме ће се пружати све физиотерапеутске услуге на примарном нивоу здравствене заштите”, најавио је он и захвалио на сарадњи Дому здравља Угљевик чији физијатар ће прегледати пацијенте који ће користити физикалну терапију у Дому здравља Лопаре.

Физиотерапеутски техничар Ирена Врљеш рекла је новинарима да ће се услуга физиотерапије у кућним условима пружати пацијентима радним данима од 7.00 до 15.00 часова.

“Потребно је да се заинтересовани пацијенти јаве у Дом здравља Лопаре ради заказивања термина за терапију”, додале је Врљешева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана