Дојчиновић: „Дједова ракија“ освојила и кинеско тржиште

СРНА
Foto: СРНА

НОВИ САД - Чувена шљивовица "дједова ракија", главни производни бренд компаније "Агро дестил" из села Бакинци код Лакташа, доспјела је на тржиште Кине, изјавио је менаџер продаје у овој фирми Бојан Дојчиновић.

"Својим квалитетом `дједова ракија` однедавно осваја и кинеске љубитеље добре капљице. Овој ракији одавно су повјерење поклонили љубитељи врхунских пића у Црној Гори, Хрватској, Словенији, Њемачкој и Аустрији", рекао је Дојчиновић Срни на Међународном пољопривредном сајму у Новом Саду.

Он је навео да се "дједова ракија" прави од најквалитетније шљиве, да је са оптималних 39 степени веома питка и стоодсто чиста без икаквих адитива, арома, шећера или сличних неприродних састојака.

Дојчиновић је додао да се ова ракија пече на традиционалан начин у бакарним казанима, што је један од темеља доброг квалитета. "Тренутно имамо два таква казана од по 1.000 литара, а у наредном периоду фирма намјерава да набави још два"", навео је Дојчиновић.

Он је нагласио да је "Агро дестил" јединствен по свом воћњаку у овом дијелу Европе, јер се простире на 100 хектара.

"Налази се на Козари, гдје и наше село, а укупно има 80.000 стабала шљиве и 20.000 стабала крушке виљамовке. У зависности од рода, можемо од тога направити од 100.000 до 120.000 литара ракије", каже Дојчиновић.

Он је истакао да се труде да "дједова ракија" и цијеном буде доступна њеним конзументима, па у Републици Српској флаша ове ракије од 0,75 литара кошта око 15 евра, у Србији око 20 евра, а у Њемачкој и Аустрији око 25 евра.

"Велико интересовање купаца показује да су те цијене повољне", закључио је Дојчиновић.

"Агро дестил" од 2020. године има свог дистрибутера у Србији. Осим "дједове ракије", која чини 85 одсто производње, ова фирма прави још два ракијска бренда - "крајишку љепотицу" од крушке виљамовке и ракију "кум" од јабука. Од 2020. године производи и жестоко алкохолно пиће џин.

У Новом Саду до петка, 27. маја, траје 89. Међународни пољопривредни сајам који је окупио више од 1.100 учесника из Србије, као и двадесетак из земаља Европе и свијета.

Понуду директно представља 11 предузећа и компанија из Републике Српске, док ће их се више од 20 представити путем каталога.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана