Бореновић: За осуду неодобравање виза спортистима из Српске

Срна
Foto: архива

САРАЈЕВО - Лидер ПДП-а Бранислав Бореновић рекао је да је за сваку осуду преко дјеце преламати политику и то што Амбасада Велика Британије није одобрила визе репрезентативкама БиХ из Републике Српске у теквондоу које би требало да учествују на Европском првенству у Великој Британији.

Бореновић очекује да Амбасада Велике Британије хитно да релевантно образложење зашто појединци чекају на визу, поготово ако је тачно да је визу добио дио спортиста који долази из неког другог народа или неког другог дијела БиХ.

 

"Невјероватно је, ако је то тако, да се дјеца спортисти дијеле по припадности једном народу", нагласио је Бореновић.

 

Он је истакао да се тако нешто никако не смије доводити у политичку конотацију те да очекује да и српска, и бошњачка, и хрватска и сва друга дјеца из било којег дијела Европе имају могућност да се такмиче и остваре оно због чега се баве спортом.

 

"Пустите политику, с једне стране можемо да се свађамо и сучељавамо ставове из једног, другог или трећег народа, али преко дјеце преламати политику је за сваку осуду. Не могу да вјерујем да је и то постало проблем у овој земљи", рекао је Бореновић.

 

Амбасада Велике Британије још није одобрила визе репрезентативкама БиХ у теквондоу Катарини Крајишник из Источног Сарајева и Зорани Сандић из Зворника, које би требало да учествују на Сениорском првенству Европе у Манчестеру, које се одржава од данас до суботе, 21. маја.

 

Осталим члановима репрезентације БиХ Неџаду Хусићу, Динку Шегедину, Петри Ждеро и тренеру Харису Хусићу визе су одобрене.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана