Бијељински Дом здравља ангажује љекаре са Бироа

ГС
Foto: Архива

Због све већег броја грађана обољелих од вируса корона и опасности да, у случају додатног погоршања епидемиолошке ситуације, капацитети здравствених установа не успију да задовоље потребе грађанства, Дом здравља Бијељина донио је одлуку да ангажује све љекаре који су на евиденцији Бироа за запошљавање.

- Љекари и запослени у Дому здравља и Болници мјесецима воде велику борбу да зауставе епидемију и захвални смо им на томе. Ипак, ситуација је таква да су нам у Дому здравља потребни сви љекари које имамо на располагању у Бијељини. Зато ће сви доктори медицине који су на евиденцији Бироа бити позвани да се јаве у Дом здравља, како би добили радни ангажман – најавио је градоначелник Бијељине Мићо Мићић.

Замјеник директора Дома здравља Бијељина Игор Новаковић је истакао да је у Дому здравља отворена друга ковид амбуланта, јер се због великог броја грађана који сумњају да су заражени, дуго чекало на преглед.

- Молим све грађане за разумијевање јер је, упркос пожртвовању медицинског особља, превелики притисак на Дом здравља. Уз помоћ доктора које ћемо ангажовати са Бироа убрзаћемо процедуре. Нове колеге биће ангажоване најмање док траје епидемија. За сад имамо довољно медицинских техничара, а у случају потребе, ангажоваћемо и додатне медицинске сестре и техничаре – најавио је др Новаковић.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана