Забрањена музика уживо, без "Зворничког љета"

Srna
Забрањена музика уживо, без "Зворничког љета"

ЗВОРНИК - У угоститељским објектима на подручју Зворника, због актуелне епидемиолошке ситуације, забрањена је музика уживо и наступи ди-џеј извођача, одлучио је Градски штаб за ванредне ситуације. Ове године, према одлуци Градског штаба, неће бити одржана културно-забавна манифестација "Зворничко љето", која се традиционално одржава од 2. до 8. августа.

Руководиоцима установа и предузећа препоручено је да на улазима обезбиједе бесконтактне топломјере и забране улазак лицима са повишеном температуром, а грађанима да у парковима, теретанама, на базенима и свим другим јавним мјестима одржавају прописану физичку дистанцу од два метра.

На подручју града Зворника, према подацима Хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља, у протекла 24 часа нема новозаражених вирусом корона.

Од 8. јуна до данас укупно је тестирано 1.049 особа. Позитивно је било 157 лица од којих је за 26 истекла и прописана кућна изолација након два узастопна негативна теста.

Још 45 особа биле су на два узастопна тестирања негативне и оне су у кућној изолацији. Активно је 86 случајева.

Мјера кућне изолације изречена је за 370 особа, а завршена за 448 лица.

У ковид-одјељењу зворничке Опште болнице смјештено је седам пацијената, четири су из Зворника и по један из Братунца, Осмака и Власенице. Сви пацијенти су релативно задовољавајућег клиничког стања.

У протекла 24 часа два пацијента су транспортована у Универзитетски клинички центар у Бањалуци због тежих облика болести.

Инспекцијски органи појачали су контроле поштовања превентивних мјера.

Градски штаб за ванредне ситуације апелује на грађане да, због заштите сопственог и здравља других, избјегавају скупове, држе физичку дистанцу од два метра, носе маску у затвореном простору и редовно одржавају личну хигијену.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана