Zabranjena muzika uživo, bez "Zvorničkog ljeta"

Srna
Zabranjena muzika uživo, bez "Zvorničkog ljeta"

ZVORNIK - U ugostiteljskim objektima na području Zvornika, zbog aktuelne epidemiološke situacije, zabranjena je muzika uživo i nastupi di-džej izvođača, odlučio je Gradski štab za vanredne situacije. Ove godine, prema odluci Gradskog štaba, neće biti održana kulturno-zabavna manifestacija "Zvorničko ljeto", koja se tradicionalno održava od 2. do 8. avgusta.

Rukovodiocima ustanova i preduzeća preporučeno je da na ulazima obezbijede beskontaktne toplomjere i zabrane ulazak licima sa povišenom temperaturom, a građanima da u parkovima, teretanama, na bazenima i svim drugim javnim mjestima održavaju propisanu fizičku distancu od dva metra.

Na području grada Zvornika, prema podacima Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja, u protekla 24 časa nema novozaraženih virusom korona.

Od 8. juna do danas ukupno je testirano 1.049 osoba. Pozitivno je bilo 157 lica od kojih je za 26 istekla i propisana kućna izolacija nakon dva uzastopna negativna testa.

Još 45 osoba bile su na dva uzastopna testiranja negativne i one su u kućnoj izolaciji. Aktivno je 86 slučajeva.

Mjera kućne izolacije izrečena je za 370 osoba, a završena za 448 lica.

U kovid-odjeljenju zvorničke Opšte bolnice smješteno je sedam pacijenata, četiri su iz Zvornika i po jedan iz Bratunca, Osmaka i Vlasenice. Svi pacijenti su relativno zadovoljavajućeg kliničkog stanja.

U protekla 24 časa dva pacijenta su transportovana u Univerzitetski klinički centar u Banjaluci zbog težih oblika bolesti.

Inspekcijski organi pojačali su kontrole poštovanja preventivnih mjera.

Gradski štab za vanredne situacije apeluje na građane da, zbog zaštite sopstvenog i zdravlja drugih, izbjegavaju skupove, drže fizičku distancu od dva metra, nose masku u zatvorenom prostoru i redovno održavaju ličnu higijenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana