За одрживост потребно искоријенити корупцију

Срна
Foto: ГС

САРАЈЕВО- Супервизор за Брчко дистрикт Мајкл Скенлан поручио је властима дистрикта да, уколико заузму чврст став против корупције и политичког покровитељства, могу да обезбиједе просперитетну будућност за генерације које долазе

"Постоји много актуелних примјера како институције дистрикта у партнерству са међународним донаторима могу унаприједити квалитет живота и климу за инвестирање", саопштено је данас из ОХР-а.

 

Скенлан је данас присуствовао конференцији под називом "Организован и регуларан енергетски сектор Брчко дистрикта - пут према самоодрживости", коју је организовао УСАИД у оквиру Пројекта асистенције енергетском сектору у сарадњи са Владом дистрикта.

 

Заједнички циљ је створити прилике за инвестирање у одрживу, приуштиву, зелену енергију у Дистрикту, усвајањем модерног законодавства о електричној енергији, обновљивим изворима енергије и енергетској ефикасности.

 

"Међутим, ове активности ће имати успјеха само у оном Брчком у којем постоји нулта толеранција према корупцији, једнака примјена закона на све грађане и одсуство политичког покровитељства како у јавној администрацији, тако и у јавним предузећима", поручено је из ОХР-а.

 

Ову поруку супервизор је саопштио на састанцима са шефом полиције Брчко Дистрикта, главним тужиоцем Тужилаштва Дистрикта, предсједавајућим и члановима Комисије за утврђивање сукоба интереса и директором Канцеларије за борбу против корупције и његовим замјеником.

 

Супервизор је јуче јуче, заједно са италијанским амбасадором у БиХ, присуствовао потписивању Меморандума о разумијевању између градоначелника Брчког и шефа Канцеларије Европска банка за обнову и развој (ЕБРД) у БиХ за програм ЕБРД-а "Зелени градови".

 

Програм "Зелени градови" нуди конкретну помоћ градовима у унапређењу њихових еколошких перформанси. Овај програм и израда акционог плана за програм "Зелени градови" обезбиједиће за Брчко приступ средствима и смјернице за изградњу боље и одрживије будућности за све његове становнике.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана