За безбрижнију старост Милинка Ступара недостаје још 5.300 КМ

Јана Кезић
За безбрижнију старост Милинка Ступара недостаје још 5.300 КМ

КОЗАРСКА ДУБИЦА - Дотрајали дом недостојан човјека угрожава здравље Милинка Ступара (74) из Козарске Дубице, који је након смрти супруге остао сам, а да би бриге ове старине постале прошлост недостаје још 5.300 КМ за реновирање куће.

Акцију прикупљања новца покренуло је прије неколико дана локално Удружење младих “Фокус”, у којем се уздају да ће уз помоћ добрих људи са свих меридијана успјети у својој намјери и омогућити Милинку да старост проведе у бољим условима.

Наиме, Миленко је астматичар, који је годинама радио на грађевини, а ни ноге га не служе добро. Његова мјесечна примања износе 246 КМ, што једва покрије режије, храну и лијекове па не остане ни марка да у кући било шта буде поправљено и уређено.

- У предрачуну који смо добили прије покретања акције било је наведено да је за реновирање куће потребно 7.800 КМ. У ту цијену је урачунат сав грађевински материјал, бијела техника и електрични уређаји. Захваљујући хуманим људима успјели смо да прикупимо 2.500 КМ па нам недостаје још 5.300 марака - рекао је предсједник Удружења Недим Кривдић за “Глас Српске”.

Објаснио је да су материјал за реновирање већ узели на одгођено плаћање и почели радове.

- Акција траје све док не буду сакупљена средства, да би могли исплатити материјал. Волонтери су почели са радовима прије неколико дана и за сада све иде по плану - рекао је Кривдић.

Објаснио је да су првог дана акције очистили кућу, те “закрпали” зидове.

- Након тога смо окречили и средили, а у кухињи смо поставили нове плочице. Направили смо му и шпајз, а нове плочице тренутно постављају и у тоалету - казао је Кривдић.

Осим тога, како каже, уређују и дневни боравак и спаваћу собу.

- Милинко је био пресрећан када је чуо да ћемо му реновирати кућу. Није то очекивао. Ово је наша седма акција у којој суграђанима уређујемо дом. Заиста се лијепо осјећамо када знамо да смо створили љепше услове свим тим људима у овим тешким временима - рекао је Кривдић.

Испричао је и да Милинко од њих свакодневно добија и топли оброк, захваљујући активности под називом “Добра дјела” коју спроводе.

- Позивамо сва правна и физичка лица, како у нашој земљи, тако и у иностранству, да својим новчаним донацијама подрже нашу акцију - казао је Кривдић.

Број рачуна

Они који желе помоћи да Милинко Ступар старе дане проведе у условима достојним човјека све додатне информације могу добити на број телефона 065/095-795.

Новац може бити уплаћен путем “PayPalа” на [email protected] , за уплате из БиХ Атос Банк - 5673012700003175, а за уплате из иностранства Атос Банк а.д. БЛ, IBAN: БА395673010000131171, Swift code: SABRBA2B.

Сврха уплате “Помоћ за Милинка Ступара”, а прималац је Удружење младих “Фокус” 79240 Козарска Дубица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана