Za bezbrižniju starost Milinka Stupara nedostaje još 5.300 KM

Jana Kezić
Za bezbrižniju starost Milinka Stupara nedostaje još 5.300 KM

KOZARSKA DUBICA - Dotrajali dom nedostojan čovjeka ugrožava zdravlje Milinka Stupara (74) iz Kozarske Dubice, koji je nakon smrti supruge ostao sam, a da bi brige ove starine postale prošlost nedostaje još 5.300 KM za renoviranje kuće.

Akciju prikupljanja novca pokrenulo je prije nekoliko dana lokalno Udruženje mladih “Fokus”, u kojem se uzdaju da će uz pomoć dobrih ljudi sa svih meridijana uspjeti u svojoj namjeri i omogućiti Milinku da starost provede u boljim uslovima.

Naime, Milenko je astmatičar, koji je godinama radio na građevini, a ni noge ga ne služe dobro. Njegova mjesečna primanja iznose 246 KM, što jedva pokrije režije, hranu i lijekove pa ne ostane ni marka da u kući bilo šta bude popravljeno i uređeno.

- U predračunu koji smo dobili prije pokretanja akcije bilo je navedeno da je za renoviranje kuće potrebno 7.800 KM. U tu cijenu je uračunat sav građevinski materijal, bijela tehnika i električni uređaji. Zahvaljujući humanim ljudima uspjeli smo da prikupimo 2.500 KM pa nam nedostaje još 5.300 maraka - rekao je predsjednik Udruženja Nedim Krivdić za “Glas Srpske”.

Objasnio je da su materijal za renoviranje već uzeli na odgođeno plaćanje i počeli radove.

- Akcija traje sve dok ne budu sakupljena sredstva, da bi mogli isplatiti materijal. Volonteri su počeli sa radovima prije nekoliko dana i za sada sve ide po planu - rekao je Krivdić.

Objasnio je da su prvog dana akcije očistili kuću, te “zakrpali” zidove.

- Nakon toga smo okrečili i sredili, a u kuhinji smo postavili nove pločice. Napravili smo mu i špajz, a nove pločice trenutno postavljaju i u toaletu - kazao je Krivdić.

Osim toga, kako kaže, uređuju i dnevni boravak i spavaću sobu.

- Milinko je bio presrećan kada je čuo da ćemo mu renovirati kuću. Nije to očekivao. Ovo je naša sedma akcija u kojoj sugrađanima uređujemo dom. Zaista se lijepo osjećamo kada znamo da smo stvorili ljepše uslove svim tim ljudima u ovim teškim vremenima - rekao je Krivdić.

Ispričao je i da Milinko od njih svakodnevno dobija i topli obrok, zahvaljujući aktivnosti pod nazivom “Dobra djela” koju sprovode.

- Pozivamo sva pravna i fizička lica, kako u našoj zemlji, tako i u inostranstvu, da svojim novčanim donacijama podrže našu akciju - kazao je Krivdić.

Broj računa

Oni koji žele pomoći da Milinko Stupar stare dane provede u uslovima dostojnim čovjeka sve dodatne informacije mogu dobiti na broj telefona 065/095-795.

Novac može biti uplaćen putem “PayPala” na [email protected] , za uplate iz BiH Atos Bank - 5673012700003175, a za uplate iz inostranstva Atos Bank a.d. BL, IBAN: BA395673010000131171, Swift code: SABRBA2B.

Svrha uplate “Pomoć za Milinka Stupara”, a primalac je Udruženje mladih “Fokus” 79240 Kozarska Dubica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana